Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Πρόστιμα 134.450€ το Σάββατο 13/11 για παραβάσεις κατά Covid -19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουκέτα σε 15 επιχειρήσεις και πρόστιμα ύψους 134.450 ευρώ «μοίρασαν» οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και της αυτοδιοίκησης. Μάλιστα οι 15 επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Οι αρχές μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης εξετάζουν εξονυχιστικά και τη γνησιότητά τους.

Συνολικά 74.697 ελέγχους έκαναν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) και κατέγραψαν 376 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2. Μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος και των κανόνων λειτουργίας του καταστήματος

3. Εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από την covid 19

4. Μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες

Όπως σημειώνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας «οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος».

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ