Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Οι πλειστηριασμοί «τρέχουν» στην Αχαΐα – 314 Πατρινοί έχουν χάσει το σπίτι τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάθε μήνα σε όλη την Δυτική Ελλάδα προγραμματίζονται πάνω από 100 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων ούτε το ένα τρίτο δεν ολοκληρώνεται λόγω έλλειψης πλειοδοτών.

Παρ΄όλα αυτά, από την 1η Ιανουαρίου του 2018 όταν ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μέχρι και σήμερα, χιλιάδες ακίνητα έχουν αλλάξει χέρια στην Αχαΐα, παρά τα διάφορα πλαίσια προστασίας που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ λόγω της πανδημίας.

H διαδικτυακή εφαρμογή του iMEdD Lab, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για την εξέλιξη των πλειστηριασμών στη χώρα μας, αλλά και για τη διευκόλυνση του έργου της δημοσιογραφικής και ευρύτερα ερευνητικής κοινότητας, δημοσίευσε προ ημερών συγκεντρωτικά αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ολες οι αναλύσεις οι οποίες παρουσιάζονται στην εφαρμογή βασίζονται στα δημοσίως διαθέσιμα στοιχεία που αναρτώνται στην πλατφόρμα διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών eauction.gr.

Με βάση την σχετική έρευνα – ανάλυση που έκαναν οι Κέλλυ Κική και Θανάσης Τρομπούκης και την ανάπτυξη του Δημήτρη Παπαευαγγέλου (CVCIO), περισσότεροι από 46.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν ολοκληρωθεί συνολικά από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 σε όλη την Ελλάδα.

Υπολογίζεται ότι το 84,3% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Από τους διεξαχθέντες πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν κινηθεί με εμπλοκή τραπεζών, το 75,6% ήταν εναντίον φυσικών προσώπων. Ακόμα, 4.387 πλειστηριασμοί έχουν ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθούν έως και τον Μάιο 2022, ενώ οι 1.384 εξ αυτών είναι προγραμματισμένοι να γίνουν εντός του τρέχοντος μήνα.

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ