Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Κρήτη: Εμβολιασμένος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας 49χρονος πατέρας δύο παιδιών, ο οποιος ήταν πλήρως εμβολιασμένος και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, έχασε τη ζωή του την Πέμπτη στην Κρήτη.

Ο άνδρας νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιουλπάλης, είπε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι ο άνδρας ήταν σε καλή κατάσταση και οι γιατροί πίστευαν ότι σύντομα θα βγει. Ομως το βράδυ της Τετάρτης «παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση, με μαζική πνευμονική εμβολή και μέσα σε πολύ λίγη ώρα η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη».

Ο κύριος Κιουλπάλης εξήγησε ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες αλλά πιθανές κι αυτό γιατί  «Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, αλλά σε ποσοστό που δεν φτάνει το 100% και πλέον έχει κατέβει στο 70%, ειδικά για τις μεταλλάξεις όπως η “Δ”.»

Παράλληλα σημείωσε ότι «Είναι λάθος να θεωρούν οι εμβολιασμένοι πολίτες πως είναι άτρωτοι και να συμπεριφέρονται σαν να μην πρόκειται να κολλήσουν ποτέ. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε ακόμα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διασπορά του ιού κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα και, δυστυχώς, δεν αποκλείεται να βλέπουμε περιπτώσεις σαν και αυτή».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ