Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: εισαγγελική παρέμβαση για επόπτη υγείας – αρνητή του εμβολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον επόπτη υγείας, που φέρεται να συμβούλευε μία 51άχρονη ασθενή με κορονοϊό μέχρι την τελευταία στιγμή ν΄ αρνηθεί τη διασωλήνωση.

Η ασθενής, που ήταν ανεμβολίαστη, κατέληξε πριν λίγα 24ωρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, ύστερα από επιπλοκές του κορονοϊού.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είδαν το φως της δημοσιότητας μηνύματα, που φέρεται να αντάλλαξε η γυναίκα με επόπτη υγείας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα μ΄ αυτά, ο άντρας, που δηλώνει πρώην υγειονομικός, φέρεται να την προέτρεπε να μην διασωληνωθεί, τονίζοντας πως έτσι τροποποιείται το DNA.

Σε άλλες αναρτήσεις του, δε, ο ίδιος φέρεται να έβαλε, κατά του εμβολίου και γιατρών. Υπό αυτές τις συνθήκες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα, για να ελεγχθεί ποινικά ο επόπτης.

Κατά πληροφορίες, η έρευνα κινείται σε δύο σκέλη: το πρώτο αφορά τον θάνατο της 51χρονης κι ερευνάται κάθε αξιόποινη πράξη, που τυχόν θα προκύψει, ενώ το δεύτερο αφορά τις αναρτήσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τους γιατρούς, και το αδίκημα που εξετάζεται εδώ είναι αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ