Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Σαρώνει ο κορονοϊός στο Άγιο Όρος-Δεκάδες κρούσματα-Ακύρωσε την επίσκεψή του ο Πατριάρχης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Άγιο όρος.

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου όρους, Θανάσης Μαρτίνος, μιλώντας στον Ant1, δήλωσε ότι υπάρχουν 30-40 ενεργά κρούσματα.

«’Εχουμε 30-40 ενεργά κρούσματα που βρίσκονται σε απομόνωση, χωρίς σοβαρά συμπτώματα και έχουμε και 6 μοναχούς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση.»

Πρόσθεσε ότι «το 75% των μοναχών έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί» κι ότι κατά τη γνώμη του μοναστήρια είναι ασφαλή για τους επισκέπτες. Σε πιο δυσκολη κατάσταση σύμφωνα με τον κύριο Μαρτίνο, είναι οι μοναχοί, που ζουν απομονωμένοι έξω από τα μοναστήρια.

«Εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα είναι σε απομονωμένα κελιά στο νότιο Άγιο Όρος, όπου δεν υπάρχει η ιατρική φροντίδα, που υπάρχει στα μοναστήρια. Στα μοναστήρια υπάρχει κάποιος μοναχός νοσηλευτής ή γιατρός που φροντίζει την υγεία των μοναχών. Αν κάποιος  αρρωστήσει με σοβαρά συμπτώματα τον στέλνει στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς  οι κελιώτες δεν έχουν αυτή τη φροντίδα και ζουν πιο ασκητικά.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της έξαρσης της πανδημίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέθεσε την επίσκεψη του στο Άγιο όρος, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Οικουμενικός  Πατριάρχης «Με αυτή την απόφαση, επιθυμεί να αποστείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, περί της ανάγκης εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων κατά του κορονοϊού».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ