Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Φοιτητές καταγγέλλουν: «Σφραγίζουν» την ΑΣΟΕΕ πριν το Πολυτεχνείο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Λουκέτο» βάζει στην ΑΣΟΕΕ η πρυτανική αρχή του ιδρύματος, ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου. Όπως αναφέρει η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ανακοίνωσή της, το συγκρότημα του Κεντρικού Κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα παραμείνει κλειστό από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, και όλα τα μαθήματα των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών αναβάλλονται κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών καθώς είδαν το κτίριο της ΑΣΟΕΕ να τελεί για άλλη μία φορά υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του φοιτητικού σχήματος ΡΑΣ που συμμετέχει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) και δραστηριοποιείται πολιτικά στον φοιτητικό σύλλογο της ΑΣΟΕΕ «η πρυτανεία η οποία είναι πάντα απούσα για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των φοιτητών- όπως και στην χθεσινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε- και δεν δέχεται να βγάλει μισή ανακοίνωση όταν οι φοιτητές της ζητούν να δεσμευτεί σε σχέση με σοβαρά ζητήματα όπως η λήψη μέτρων υγειονομικής προστασίας στην σχολή, βγάζει ξαφνικά και με άνεση ανακοίνωση για lock out».

Αναφερόμενη στην πρακτική του lock out (δηλαδή κλείσιμο του πανεπιστημίου με απόφαση της διοίκησης χωρίς τη θέληση των φοιτητών) η ΡΑΣ σημειώνει: «το lock out της ΑΣΟΕΕ ενόψει του τριημέρου φαίνεται ότι αποτελεί πλέον πάγια τακτική και ο στόχος του είναι να συμβάλει στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στους φοιτητές αλλά και σε όλο το λαό που σκοπεύει να τιμήσει τη μνήμη του Πολυτεχνείου και να την συνδέσει με τα σημερινά του αιτήματα».

Επιπλέον η ανακοίνωση της αριστερής συλλογικότητας κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική σκοπιμότητα μη πραγματοποίησης του φετινού εορτασμού από τους μαζικούς φορείς: «Μετά την περσινή απαγόρευση του εορτασμού και της πορείας του Πολυτεχνείου είναι εμφανές ότι με κατεύθυνση της ΝΔ γίνεται προσπάθεια για ακόμα μια φορά να μην πραγματοποιηθεί. Ήδη το ΕΜΠ δεν αναβάλλει τα μαθήματα όπως κάθε χρόνο στις σχολές του Ιδρύματος για πρώτη φορά εν όψει τριημέρου ενώ με βάση τις δηλώσεις του Θεοδωρικάκου ο χώρος του Πολυτεχνείου και η γύρω περιοχή θα περικόπτεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα τρομοκρατούν όποιον πλησιάσει για να αφήσει ένα λουλούδι, για να συμμετέχει στο τριήμερο, για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του Πολυτεχνείου».

«Ο Μπουραντώνης που μόλις προχθές έβγαλε ανακοίνωση για face control στην ΑΣΟΕΕ και επικροτεί το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, σήμερα ανακοινώνει λοκ άουτ εξυπηρετώντας την ίδια ακριβώς κατεύθυνση!», προσθέτει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Δεν θα επιτρέψουμε να απαγορευτεί και να απονομιμοποιηθεί το τριήμερο και η πορεία του Πολυτεχνείου από κανέναν! Δεν θα επιτρέψουμε το κλίμα τρομοκρατίας με λοκ άουτ και κλούβες έξω από την ΑΣΟΕΕ χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και αφορμή! Θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας απέναντι σε όποιον προσπαθεί να τα γκρεμίσει!»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ