Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Δίκη ψευτογιατρού: Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Dr… Kontos – Σοκαριστικές μαρτυρίες θυμάτων του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιφρόνησε το δικαστήριο σήμερα ο ψευτογιατρός, ενώ δικάζεται για σωρεία κακουργημάτων που συνδέονται με 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Ούτε που εμφανίσθηκε στο δικαστήριο.

Ο 48χρονος δήλωσε ασθενής με αποτέλεσμα να χρειάζεται η εξουσιοδότησή του για την παράσταση του δικηγόρου του.

Την ίδια στιγμή από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων που συνολικά ανέρχονται στους 17 τέθηκε και θέμα χωρητικότητας της αίθουσας. Μάλιστα για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός βρίσκεται στο ακροατήριο, προκειμένου και επίσημα θέσει θέμα για την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Στο εδώλιο για 12 ανθρωποκτονίες ο ψευτογιατρός «Dr Kontos» – Σταματούσε ογκολογικές θεραπείες, πούλαγε «ματζούνια»

Παραισθησιογόνα ματζούνια

Εν τω μεταξύ σοκάρουν δηλώσεις θυμάτων του έξω από το δικαστήριο.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους γυναίκα θύμα της δράσης του «ψευτογιατρού» για εκείνον, είπε: «Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι μαντζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα».

Ακόμη, γιος άλλου θύματος του 48χρονου ανέφερε: «Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…».

Από την πλευρά του ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους από τη δράση του…. Dr Kontos, Δημήτρης Κουσιουρής ανέφερε: «Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτήν θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Μεταξύ των θεραπειών τις οποίες διένειμε στα ανυποψίαστα θύματα του ήταν και θεραπεία για την καταπολέμηση όγκων με … λάχανα!

Σε ένα χειρόγραφο σημείωμα που είχε δώσει σε ασθενή με όγκο στις ωοθήκες, ανέφερε: «Παίρνουμε 2-3 φύλλα από λάχανο, τα βουτάμε 2-3 φορές μέσα σε βραστό νερό για να απολυμάνουμε και τα βάζουμε επάνω στην κοιλιά για όλη τη νύχτα».

συνταγή ψευτογιατρου

Οι κατηγορίες

Εκτός από τον 48χρονο, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται και άλλοι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

Ο «ψευτογιατρός», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες, πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους.

Συνολικά δικάζεται για 12 ασθενών – ανάμεσά τους και καρκινοπαθείς – αλλά και για σε 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρει το βούλευμα, ο κατηγορούμενος κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες απελπισμένους συνανθρώπους μας – ανάμεσά τους και γονείς ανήλικών παιδιών που είχαν νοσήσει από καρκίνο – πείθοντας τους ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν τις κακοήθειες και άλλες βαριές ασθένειες, με …βότανα από το Πήλιο, ενέσεις από το Βατικανό, έλαια κάνναβης, κ.ά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ