Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Οι φοιτητές στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή, ενώ κλειστή είναι για την ώρα η Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους ζητούν:

«Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, εδώ και τώρα να δοθεί κονδύλι για να κατοχυρωθεί η ασφαλής λειτουργία των σχολών τους. Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών. Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να καταργηθούν τώρα ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία σκέψη για νέο νόμο – πλαίσιο, για κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων. Καμία σκέψη για χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων και της συνδικαλιστικής δράσης με ενιαία ψηφοδέλτια, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, πειθαρχικά κ.λπ.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν οι Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Βιολογικού, Φιλοσοφικής, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Μηχανικών, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΚΤ, Παντείου».

Στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν επίσης αυτήν την ώρα και μέλη φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Το Πολυτεχνείο ζει, σε αγώνες μας καλεί» είναι το κεντρικό σύνθημα των φοιτητικών συλλόγων εν όψει του εορτασμού της επετείου της 17 Νοέμβρη.

Αντίθετοι με την κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια

«Κάτω τα χέρια από το άσυλο» λένε επίσης οι φοιτητές, αναφερόμενοι στην παρουσία αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων.

Οι φοιτητές είναι αντίθετοι στην κάρτα εισόδου για το χώρο του πανεπιστημίου, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τις κάμερες στα πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ