Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ ντελιβεράς που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Διαλέγουμε με ηλικιακά κριτήρια πλέον, λένε απεγνωσμένα οι γιατροί!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή νεαρός διανομέας, που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που έγινε αργά χθες το απόγευμα στο κέντρο του Βόλου.

Ο 20χρονος διανομέας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, αλλά στο νοσοκομείο του Βόλου δεν υπάρχει κρεβάτι στη ΜΕΘ, καθώς οι εισαγωγές κρουσμάτων Covid είναι πολύ περισσότερες από ό,τι μπορεί να αντέξει το ίδρυμα. Έτσι οι γιατροί αναγκάζονται να δώσουν τη μάχη για να σώσουν τον νεαρό εκτός ΜΕΘ.

βολοσ διανομέασ 2

Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε όταν οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου παραβίασε Stop σε κεντρικό σημείο του Βόλου και χτύπησε το διερχόμενο δίκυκλο του διανομέα.

«Φτάσαμε σε πόλεμο χωρίς πολεμοφόδια»

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο του Βόλου, ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας δήλωσε ότι το νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατάρρευση.

«Η κατάσταση παραμένει δραματική. Οι ασθενείς ξεπερνούν τους 110. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση… Φτάσαμε σε έναν πόλεμο δίχως στρατιώτες και δίχως πολεμοφόδια. Τα πολεμοφόδια είναι το οξυγόνο», δήλωσε ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας.

ΠΟΕΔΗΝ: Οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ

Την εικόνα που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία της χώρας, κυρίως στα ιδρύματα της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, περιέγραψε με μελανά χρώματα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Στη βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ κενή, είπε ο κύριος Γιαννάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή σε όλη τη χώρα λειτουργούν 536 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς covid, ενώ τον περασμένο Μάρτιο λειτουργούσαν 973.

«Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη έχουμε αρκετούς διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ», είπε ο κύριος Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι οι γιατροί έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν επιλογή με ηλικιακά κριτήρια για το ποιον ασθενή θα βάλουν σε ΜΕΘ.

Διαβάστε ακόμη:

Covid-19: Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ – Σε λίστα αναμονής 100 ασθενείς!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ