Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Βόμβα Βασιλακόπουλου: Βάφτισαν κλίνες «ΜΕΘ» ενώ δεν πληρούν τις προδιαγραφές και πεθαίνουν ασθενείς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκ προκαλεί η δήλωση του καθηγητή μικροβιολογίας και εντατικής θεραπείας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, για τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να δώσει την εικόνα ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ.

Ο κύριος Βασιλακόπουλος, που εργάζεται στο Λαϊκό νοσοκομείο, δήλωσε ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας χαρακτηρίστηκαν ορισμένες κλίνες ως ΜΕΘ, αλλά δεν είχαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, με συνέπεια να αυξηθεί η θνητότητα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι στο Λαϊκό προστέθηκαν πέντε κλίνες ΜΕΘ, αλλά δεν διέθεταν τους ειδικούς αναπνευστήρες πεπιεσμένου αέρα, παρά μόνο οξυγόνο.

«Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα είχαμε πολύ μέτρια αποτελέσματα, με επιεικείς χαρακτηρισμούς. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα και δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Ζητήστε τα επίσημα στοιχεία», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, προσθέτοντας ότι με αντίστοιχο τρόπο δημιουργήθηκαν κλίνες ΜΕΘ και σε άλλα νοσοκομεία, αλλά χωρίς προδιαγραφές ως προς τις υποδομές και το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη:

Covid-19: Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ – Σε λίστα αναμονής 100 ασθενείς!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ