Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Καισαριανή: Κομμάτια τσιμέντου και σοβάδες έπεσαν σε σχολείο – Τα πέντε λεπτά που έσωσαν τα παιδιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση της ψευδοροφής σε αίθουσα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας και την κατάρρευση σοβά από το ταβάνι στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας, τώρα και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Καισαριανής αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής σε σχολική αίθουσα, το οποίο έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο.

Η εκπαιδευτικός που κατήγγειλε το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, Θεοδώρα Δριμάλα, είπε ότι πέντε λεπτά αργότερα τα παιδιά περνούσαν από το σημείο βγαίνοντας για διάλειμμα και μίλησε για «πανελλαδικά γερασμένα και κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια 30 – 50 ετών».

«Σχεδόν κανένα σχολικό κτίριο δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας δηλαδή να έχει συντηρηθεί σε βάθος. Η ειδική υπηρεσία καταργήθηκε και περιμένουμε από την ελάχιστη χρηματοδότηση μέσω δήμων να στείλουν τεχνική υπηρεσία. Ακόμη και με το νέο πρόγραμμα δίχρονης Προσχολικής Αγωγής δεν είδαμε νέα κτίρια αλλά φθηνά προκατασκευασμένα, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου.

Μάλιστα είπε, ότι πτώση σοβάδων αναστάτωσε και το δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, ενώ προηγήθηκε η πτώση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και ανάλογο πρόβλημα στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

«Μας έχει σώσει η ετοιμότητα εκπαιδευτικών και λίγο η τύχη αλλά πρέπει να παρθούν μέτρα. Ενα σχολικό κτίριο έχει μόνο κόστος και τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα σχολική στέγη, τόνισε στη συνέχεια.

«Ετσι η αλλιώς ο εκπαιδευτικός πρέπει να κοιτάει ψηλά, αλλά τώρα το κάνουμε μήπως προλάβουμε κάποιον τραυματισμό από πτώση», ανέφερε η Θεοδώρα Δριμάλα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ