Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ελληνίδα «έφαγε πόρτα» σε τράπεζα γιατί εμβολιάστηκε στην Αυστραλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το γράψαμε προχθές ότι πολλοί Ελληνες και ξένοι που διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού από χώρα εκτός Ελλάδας έχουν πρόβλημα επειδή αυτά δεν αναγνωρίζονται από την εφαρμογή Covid Free GR.

Αυτό όμως που συνέβη σε μια Ελληνίδα του εξωτερικού επειδή έκανε το… έγκλημα και εμβολιάστηκε στην Αυστραλία είναι εξωφρενικό. Η Σταυρούλα Κερασιώτη ζει τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη και παρότι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού της μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς από και προς Αυστραλία, εντούτοις αδυνατεί να εξυπηρετηθεί εντός του υποκαταστήματος τράπεζας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbreak.

Την Δευτέρα, που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα στις τράπεζες, πήγε να μπει, αλλά της απαγόρευσαν την είσοδο σε υποκατάστημα τράπεζας, διότι δεν δέχονται το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Αυστραλία!

Η Σταυρούλα Κερασιώτη, η οποία ήρθε στην πατρίδα της από την Αυστραλία, πήγε στην τράπεζα και με έκπληξη είδε ότι της ζήτησαν να κάνει rapid test, παρόλο που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca και είχε πιστοποιητικό από το Health Department της Αυστραλίας, αλλά δεν έχει QR Code. Αναγράφει, όμως, την ονομασία του εμβολίου και τις ημερομηνίες των δόσεων.

Με αυτό το έγγραφο η κυρία Κερασιώτη ταξίδευε κανονικά, πλέον όμως δεν μπορεί να μπει στην τράπεζα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί. Της ζήτησαν να κάνει rapid test, αλλά δεν μπορεί να περαστεί στο σύστημα το αποτέλεσμα και να λάβει QR Code, καθώς δεν διαθέτει ελληνικό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Η συναλλαγή της πρέπει να γίνει στο εσωτερικό της τράπεζας, καθώς κρατάει στα χέρια της πληρεξούσιο από τον άντρα της, ο οποίος ζει στην Αυστραλία.

Η κυρία Κερασιώτη βρέθηκε σε αδιέξοδο και φοβάται ότι θα φύγει χωρίς να λάβει τα χρήματά της, καθώς έχει προγραμματίσει να επιστρέψει στην Αυστραλία. Κατήγγειλε όμως το γεγονός, ζητώντας βοήθεια από το κράτος ή από κάποιον φορέα του τραπεζικού συστήματος. Δεν είναι γνωστό αν σήμερα βρήκε διέξοδο στο πρόβλημα.

Το πρόβλημα της αναγνώρισης των πιστοποιητικών ανάγκασε τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να μεταδώσει προχθές μέσω twitter δελτίο Τύπου που αφορά εγκύκλιο που επιτρέπει σε καταστηματάρχες να δέχονται και τα έντυπα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περίπτωση αλλοδαπών.

Αυτό όμως ανοίγει νέο κεφάλαιο επειδή κυκλοφορούν πλαστά πιστοποιητικά.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Άδωνις νομιμοποιεί τα «βουλγάρικα» πιστοποιητικά εμβολιασμού – Μπάχαλο με έντυπα, ψηφιακά και πλαστά!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ