Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

«Μπλακ άουτ» σήμερα στα δικαστήρια της Αθήνας – Τι ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Νεκρώνουν» σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου από τις 12.30 το μεσημέρι οι εργασίες σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τους λόγω των κενών οργανικών θέσεων που φτάνουν μέχρι και το 50%.

«Οι κενές θέσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων ανέρχονται στο 35% των οργανικών θέσεων και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως το Πρωτοδικείο Αθηνών, αγγίζουν το 50%» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα την αφόρητη εργασιακή πίεση πέρα από τα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, αφού ο κάθε υπάλληλος αναγκάζεται να εργάζεται σχεδόν για δύο.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων, δεν καταβάλλονται οι πραγματικές υπερωρίες που πραγματοποιούνται σε τμήματα όπως οι Έδρες, η Ανάκριση, η Εκκαθάριση, οι Εκτελέσεις, το Αυτόφωρο κ.α. και δεν πληρώνεται η εργασία Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών.

«Τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή, η ανεπάρκεια των χώρων (γραφείων και ακροατηρίων) και η ελλιπής συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (κλιματισμός, ασανσέρ κ.λπ.) δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας και την εξυπηρέτηση δικηγόρων και πολιτών», επισημαίνουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ