Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Covid-19: Ετοιμάζονται φύλλα πορείας για ιδιώτες γιατρούς – 73 ασθενείς χρειάζονται ΜΕΘ και δεν υπάρχει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φύλλα πορείας ετοιμάζει η κυβέρνηση για ιδιώτες γιατρούς που θα κληθούν να ενταχθούν στο σύστημα υγείας, καθώς οι μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού έχουν γονατίσει τα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Σήμερα γίνεται τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους στις περιοχές που έχουν κοκκινίσει για να προσδιοριστούν οι ανάγκες που υπάρχουν. Από αυτή την τηλεδιάσκεψη θα προσδιοριστούν, με μεγάλη καθυστέρηση, τα κενά που υπάρχουν, που θα καλυφθούν με την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, που κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει από τη βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική της μετακίνησης γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από τη μία στην άλλη περιφέρεια για να καλύπτει κενά, αλλά η συνολική κατάρρευση του συστήματος υγείας δεν δίνει άλλα περιθώρια για τέτοιες λύσεις.

73 ασθενείς σε λίστες αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ

Παράλληλα η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες στα νοσοκομεία, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις υποδομών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 73 ασθενείς σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα που περιμένουν σε κοινούς  θαλάμους να αδειάσει ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ για να νοσηλευθούν. Οι 50 είναι σε νοσοκομεία της Αττικής και ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται στη λίστα αναμονής από την 1η Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Κουρουβακάλης δήλωσε στον Αντέννα ότι υπάρχει μόνο ένα άδειο κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, λέει ο κ. Καπραβέλος

Ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, έβαλε στο τραπέζι μία πρόταση που θα προκαλέσει συζητήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό εργαζομένων σε ορισμένες υπηρεσίες που έρχονται σε επικοινωνία με πολλούς πολίτες.

«Αν δεν θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε ο κύριος Καπραβέλος, προσθέτοντας ότι «οι υγειονομικές ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερες από τις δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας… Βλέπαμε το κακό να έρχεται και είχαμε προειδοποιήσει» από τον Αύγουστο. «Είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είναι ανήθικο να επεκτείνεις τη διαθεσιμότητα κλινών  Covid σε βάρος άλλων νοσημάτων», είπε ακόμα ο κύριος Καπραβέλος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ