Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Εφημερία κόλαση στο «Αττικόν»: Περισσότερα από 120 ράντζα- Μεταφέρουν ασθενείς στα Επείγοντα επειδή δεν χωράνε αλλού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία εφημερία κόλαση είχε το νοσοκομείο «Αττικόν» καθώς η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι ασφυκτική. Περισσότερα από 120 ράντζα τοποθετήθηκαν στους διαδρόμους στο νοσοκομείο ενώ αρκετοί ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς δεν χωρούσαν πουθενά αλλού.

Την τραγική κατάσταση περιέγραψε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, τονίζοντας ότι 6μιση ώρες μετά τη λήξη της γενικής εφημερίας, στις 14:30 στο Αττικό 19 ασθενείς (7 με Covid και 12 λοιπών παθήσεων) που είχαν εισαχθεί επειγόντως παρέμεναν στο ΤΕΠ γιατί δεν υπάρχει ούτε καν ράντζο ελεύθερο.

«Είναι δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, υπάρχουν δεκάδες συμπολίτες μας, βαρέως πάσχοντες, διασωληνωμένοι εκτός θαλάμων ΜΕΘ με φορητούς αναπνευστήρες», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 ο κ. Παπανικολάου.

«Δύσκολα είναι τα πράγματα και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ δραματική γίνεται και η κατάσταση και στην Αττική. Χαρακτηριστικά πριν τρεις μέρες ήταν λιγότερα από 10 τα διαθέσιμα κρεβάτια σε ΜΕΘ Covid-19 σε όλη την Αττική, ενώ προχθές ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας πως σε όλη τη χώρα η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ ήταν 99,8%», σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, ενώ πρόσθεσε πως «καθημερινά βέβαια, σκεφτείτε πως ανεβαίνουν και οι εισαγωγές.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ