Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο Άδωνις νομιμοποιεί τα «βουλγάρικα» πιστοποιητικά εμβολιασμού – Μπάχαλο με έντυπα, ψηφιακά και πλαστά!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προβλήματα έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα σε πολλούς ξένους που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και σε Ελληνες που έχουν κάνει το εμβόλιο σε κάποιες χώρες του εξωτερικού. Ομως η «λύση» των προβλημάτων αυτών από την κυβέρνηση ανοίγει ένα παράθυρο σε απατεώνες που προσπαθούν να ξεγελάσουν τα μέτρα!

Η αιτία είναι ότι κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών τους σε μαγαζιά η ελληνική ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά δεν τους αναγνωρίζει ως εμβολιασμένους και «τρώνε πόρτα».

Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι αρκετά μεγάλο ώστε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μετέδωσε μέσω twitter δελτίο Τύπου που αφορά εγκύκλιο που επιτρέπει σε καταστηματάρχες να δέχονται και τα έντυπα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περίπτωση αλλοδαπών.

georgiadis tw4

Τo Covid Free GR είναι συνδεμένο με την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τον κορονοϊό αλλά δεν δείχνει πάντα την αλήθεια. Εμβολιασμένοι τουρίστες από την Ιταλία για παράδειγμα μπορεί να φαίνονται ανεμβολίαστοι.

Ετσι από την Κυριακή άνθρωποι που πήγαν να ψωνίσουν ή να φάνε σε ένα εστιατόριο βρέθηκαν… αποκλεισμένοι. Μπορεί για έναν Ελληνα ή έναν ξένο που ζει στην Ελλάδα να είναι ενοχλητικό αλλά για έναν τουρίστα είναι εξοργιστικό να μην μπορεί να πιεί έναν καφέ χωρίς να φταίει σε τίποτα.

Το πρόβλημα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πολλαπλασιάζεται με τα έντυπα πλαστά πιστοποιητικά αλλά, όπως πρόσφατα αποκάλυψε το newscenter και με τα βουλγάρικα πλαστά ψηφιακά πιστοποιητικά.

Ετσι με την νέα εγκύκλιο οποιοσδήποτε έχει ένα έντυπο πλαστό πιστοποιητικό μπορεί να προσποιείται τον… τουρίστα.

Διαβάστε ακόμη:

Κλάπηκαν ψηφιακά κλειδιά του πιστοποιητικού εμβολιασμού – O Χίτλερ φαίνεται εμβολιασμένος!

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

FDvn

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ