Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Συμμορία ανηλίκων: Έκλεβαν, έδερναν και έγδυναν τα θύματα τους – Αντιμέτωποι με κατηγορίες ανθρωποκτονίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τρεις ανήλικοι, οι οποίοι μεταξύ άλλων κατηγορούνται και για την βάναυση επίθεση σε 16χρονο μαθητή κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Ελευσίνα.

Το παιδί τότε είχε μεταφερθεί στο «Τζάνειο» και έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, έπειτα από άγρια χτυπήματα που δέχθηκε με ρόπαλα.

Οι τρεις ανήλικοι – 15, 16 και 17 ετών – συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο (6/11) από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής και είναι μέλη συμμορίας.

Σε βάρος των τριών νεαρών έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία).

Ειδικότερα, από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι οι τρεις ανήλικοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτικούς ρόλους.

Έκλεβαν, έδερναν και έγδυναν τα θύματα τους

Η συμμορία στην οποία συμμετείχαν οι τρεις ανήλικοι – όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. – είχε συγκεκριμένη ονομασία και δομή με διακριτούς ρόλους.

Αρχηγικό στέλεχος και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος και δρούσαν κυρίως στο κέντρο της Αθήνας (κυρίως στον Άγιο Παντελεήμονα, Σεπόλια και Κολωνό).

Κάθε επίθεση της συμμορίας είχε στόχο τόσο την κλοπή προσωπικών αντικειμένων των θυμάτων, όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με τον ξυλοδαρμό τους είτε με την αφαίρεση των ρούχων τους.

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική τους υπεροχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα τους, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, πράγμα που καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη.

Για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, κατέγραφαν τις επιθέσεις τους σε βίντεο.

Τα μέλη της συμμορίας, όπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., είχαν μια κοινή συνομιλία στα social media για να μπορούν να συντονίζουν την δράση τους. Σε αυτές τις συνομιλίες καθορίζονταν και οι κινήσεις του κάθε μέλους που θα συμμετείχε στην εκάστοτε επίθεση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ