Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Λεωφορείο γεμάτο φοιτητές λαμπάδιασε εν κινήσει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά ξέσπασε σε λεωφορείο της γραμμής Ε90 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το πρωί της Τρίτης, ενώ ήταν γεμάτο φοιτητές.

Το όχημα εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Πανεπιστημιούπολη και λόγω και της ώρας πολλοί φοιτητές επέβαιναν σε αυτό.

‘Ολοι βγήκαν σώοι από το λεωφορείο χωρίς να τραυματισθεί κανείς.

Ο Δημήτρης Κουρμπάτσος πρωτοετής φοιτητής του Ιστορικού – Αρχαιολογικού, ήταν ένας από τους φοιτητές που ήταν στριμωγμένοι στο λεωφορείο.

Μαρτυρία φοιτητή επιβάτη

«Στο ύψος της Γεωλογίας, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, ακούσαμε ένα κρότο στο το πίσω μέρος του λεωφορείου, και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί», είπε ο Δημήτρης, μιλώντας στο 902.gr.

«Ευτυχώς ο οδηγός, άνοιξε αμέσως τις πόρτες και βγήκαμε έξω», σημείωσε.

Όπως αναφέρει, όταν το λεωφορείο κινούταν στην Λ. Συγγρού, περίπου στο ύψος της Ν. Σμύρνης, σταμάτησε και ο οδηγός, πήγε πίσω και κοίταξε την μηχανή.

«Ανησυχήσαμε, γιατί αν το λεωφορείο χαλούσε εκεί, τότε σίγουρα θα χάναμε την μισή ημέρα, μέχρι να έρθει το άλλο λεωφορείο», ανέφερε ο φοιτητής καθώς τα δρομολόγια για την Πανεπιστημιούπολη είναι πολύ αραιά, «μόλις 4-5 δρομολόγια την ημέρα.»

«Ήδη από την πλατεία Καραϊσκάκη που ανέβηκα εγώ, η κατάσταση μέσα στο λεωφορείο ήταν ασφυκτική, με εκατοντάδες φοιτητές να είναι στριμωγμένοι μέσα στο λεωφορείο», σημείωσε.

Ο Δ. Κουρμπάτσος, τόνισε ότι σήμερα ο ίδιος και οι συμφοιτητές του βίωσαν με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο την έλλειψη συντήρησης του στόλου των αστικών λεωφορείων της Αθήνας, κάτι που αποτελεί ένα από τα ζητήματα που έχει θέσει και ο Σύλλογος Φοιτητών του Ιστορικού Αρχαιολογικού.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βγήκαν από το φλεγόμενο λεωφορείο, αναγκάστηκαν να συνεχίζουν την διαδρομή προς τις σχολές τους με τα πόδια, καθώς για αρκετή ώρα δεν πέρασε άλλο λεωφορείο…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ