Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Έρχονται νέα μέτρα για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ- ποιες αλλαγές θα γίνουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα μέτρα για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο, υπό το βάρος της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων από την πανδημία.

«Δεν αποκλείεται να εξεταστεί η λήψη πρόσθετων μέτρων για τα σούπερ μάρκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προαναγγέλοντας στην ουσία πιο αυστηρά μέτρα.

Εξετάζονται αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας, αλλά και στον τρόπο με τον οποίον θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι για να κάνουν τις αγορές τους. 

Πιο σαφής ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος δήλωσε ότι επανεξετάζεται «η πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα». Πρόσθεσε εξάλλου ότι «δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον αρνητή στο να πάει να πάρει τα βασικά τρόφιμα. Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ