Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Απολύουν 150 εργαζόμενους που καλύπτουν μόνιμες ανάγκες στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πετούν στο δρόμο 150 επικουρικούς υπαλλήλους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, αν και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», Βασίλης Νικητέας, δήλωσε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΜέΡΑ25, ότι οι υπάλληλοι αυτοί είναι απολύτως απαραίτητοι για τα παιδιά. Αρκετοί από αυτούς τους εργαζόμενους έχουν 7 έτη συνεχόμενης εργασίας, με παρατεινόμενες συμβάσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εξήγησε ο κύριος Νικητέας, καταγγέλοντας ότι η δομή αποδυναμώνεται και δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών.

«Με μία προκήρυξη μόνιμων θέσεων που είχε βγει πριν από δύο χρόνια κάποιοι ελάχιστοι προσλήφθηκαν και όσοι έμειναν εκτός προκήρυξης πλέον απολύονται. Θεωρητικά, θα προσληφθούν κάποιοι -ελάχιστοι- εργαζόμενοι σε σχέση με αυτούς που απολύονται και η διοίκηση πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο τα κενά καλύπτονται. Όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλα κενά σε όλες της δομές της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα και γι αυτό οι επικουρικοί υπάλληλοι έχουν συστήσει πανελλαδική επιτροπή αγώνα ώστε να παραμείνουν στην εργασία τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίοι καταθέτουν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι από το 2014 και μετά οι ανάγκες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε προσωπικό καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό με συμβασιούχους. Όμως η κυβέρνηση σήμερα «πετάει στο δρόμο» 150 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων (όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνικούς επιμελητές, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές κλπ), μαζί με τα χρόνια εργασίας τους, εμπειρίας τους και προσφοράς τους στην Πρόνοια.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει σε επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για την επαναπρόσληψη αυτών των εργαζομένων με αναδρομική ισχύ από τη λήξη των συμβάσεων τους ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ