Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

«Μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν» – Εισηγήσεις για lockdown και εφιαλτικές προβλέψεις για 9.000 κρούσματα κάθε μέρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διάχυτη είναι η θλίψη στο Άγιος Όρος καθώς κατέληξε μοναχός ο οποίος νοσούσε με κορωνοϊό με τον Γέροντα Βαρθολομαίο να δίνει κυριολεκτικά πνευματικό αγώνα εναντίον των αρνητών εμβολιασμού. Την ίδια ώρα στην Αθήνα στην κυβέρνηση φτάνουν εισηγήσεις για lockdown καθώς η κατάσταση με την πανδημία είναι ανεξέλεγκτη, τα νοσοκομεία γεμάτα και η εβδομάδα προβλέπεται εφιαλτική με καθηγητές να προβλέπουν 9.000 κρούσματα αν δεν παρθούν νέα μέτρα.

«Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν» τονίζει ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος για τους αρνητές των εμβολιασμών.

«Δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν ένα τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα. Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και παρασέρνουν κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega ο ηγούμενος Βαρθολομαίος.

Κορονοϊός: «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στην Αθήνα – Δραματική κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας

Εφιαλτικές προβλέψεις & εισηγήσεις για lockdown

Η κυβέρνηση μπορεί να ξορκίζει σκληρότερα μέτρα, η πανδημία όμως καλπάζει ανεξέλεγκτη τσακίζοντας κάθε σχεδιασμό και ήδη δέχεται πιεστικές εισηγήσεις για lockdown.

Χθες ανακοινώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα περισσότερα από 6.000 κρούσματα (6.393), και όλα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως αυτή η έκρηξη είναι μόνον η αρχή του νέου, σφοδρού κύματος.

Σύμφωνα με τους καθηγητές Δημοσθένη Σαρηγιάννη και Νίκο Τζανάκη είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς προς τα 9.000 κρούσματα ημερησίως.

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν και σήμερα τα κρούσματα, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους.

Ο αριθμός των μολύνσεων αναμένεται να αυξηθεί σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Μαγνησία, Κοζάνη, Σέρρες, Αχαΐα, Τρίκαλα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Έβρο, Ημαθία, Ιωάννινα και Δράμα.

Ενδεικτικά, περισσότεροι από 300 άνθρωποι, στην πλειονότητα ανεμβολίαστοι (περίπου 85-87%), έχασαν τη ζωή τους από Covid τις τελευταίες 15 μέρες στα νοσοκομεία της Μακεδονίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ