Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στην Αθήνα – Δραματική κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με δανεικά ράντζα από το νοσοκομείο Σωτηρία αντιμετώπισαν τις ανάγκες της εφημερίας οι γιατροί στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματά, καθώς η προσέλευση ασθενών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, περιγράφοντας την κατάσταση στην εφημερία της Κυριακής, είπε πως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται σε συνθήκες πολέμου. «Ξέρετε τι σημαίνει να ξεμένεις όχι μόνο από κρεβάτια, αλλά και από ράντζα; Είναι γεμάτες όλες οι κλινικές με ράντζα, ακόμα και η οφθαλμολογική», είπε η κυρία Παγώνη

rantza skai

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αποκάλυψε ότι στο νοσοκομείο Γεννηματάς πήραν δανεικά ράντζα από το «Σωτηρία» για να βγάλουν την εφημερία, κάνοντας λόγο για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του μήνα η κατάσταση θα επιδεινωθεί, με τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να φτάνει στα όριά του.

Στην Θεσσαλονίκη, όπου το ποσοστό των ανεμβολίαστων παραμένει υψηλό, το νοσοκομείο Παπανικολάου ξεκινά εφημερία χωρίς να έχει ούτε ένα ελεύθερο κρεβάτι στη ΜΕΘ. Ο διευθυντής της μονάδας, Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε μία δραματική κατάσταση, μιλώντας στον Αντέννα και πρόσθεσε: «Ζούμε στιγμές του Νοεμβρίου του 2020». Τα προβλήματα γίνονται οξύτερα από τις ελλείψεις προσωπικού. Στο νοσοκομείο από τις 18 κλίνες ΜΕΘ που δημιουργήθηκε από δωρεά, λειτουργούν μόνο οι μισές και μάλιστα με προσωπικό από άλλα νοσοκομεία.

Στη Λάρισα, ο υπεύθυνος της κλινικής Covid του Γενικού Νοσοκομείου, Γιάννης Γκαμπράνης, δήλωσε ότι έχει εντολή να βγάλει ράντζα και διαμόρφωσε τον χώρο των γιατρών «σε θάλαμο νοσηλείας για να μην βάλω αρρώστους με φιάλες οξυγόνου στον διάδρομο».

Η έλλειψη προσωπικού επιβαρύνει και το νοσοκομείο της Δράμας, που είναι μια περιοχή με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Για να καλυφθούν οι ανάγκες στην κλινική Covid μετακινήθηκαν γιατροί από τα Κέντρα Υγείας Παρανεστίου και Προσοτσάνης, ενώ το νοσοκομείο της Δράμας έχει μόνο μία αναισθησιολόγο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ