Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Εφιάλτης στα νοσοκομεία: Σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο η κατάσταση είναι δραματική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εφιαλτικές  στιγμές  ζουν γιατροί, νοσηλευτές κι ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα. Οι γιατροί λένε πως κάθε εφημερία πλέον είναι χειρότερη από την προηγούμενη ενώ ρεκόρ εισαγωγών είχε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ελλείψεις σε γιατρούς, κλίνες και υλικά έχουν δημιουργήσει εικόνα κατάρρευσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στα επείγοντα περιστατικά, ενώ για μια ακόμη φορά η εφημερία νοσοκομείου της πόλης έκλεισε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες και ασθενείς διασωληνωμένους σε άλλες μονάδες. Η πίεση είναι ασφυκτική και στην Αθήνα, με το Λαϊκό νοσοκομείο να είναι σε οριακό σημείο.

Ο επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο, Χρήστος Παπαστεργίου, συνολικά έγιναν 42 εισαγωγές, ενώ περίπου 500 πολίτες επισκέφτηκαν τα ΤΕΠ – Covid και κοινής νοσηλείας. Επισήμανες πως και οι 25 κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες, ενώ άλλοι επτά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους.

«Πάμε για τα περσινά και βάλε», σχολίασε, τονίζοντας πως τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι ανεπαρκή, ενώ ακόμα και αυτά που λαμβάνονται δεν τα τηρεί κανείς.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτησή του στo Facebook, πριν ολοκληρωθεί η εφημερία του νοσοκομείου, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο περυσινός Νοέμβριος θα μοιάζει «παιδική χαρά»».

Συναγερμός στον Βόλο

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε στην Α΄Παθολογική Κλινική, που δεν φιλοξενεί περιστατικά covid, στο νοσοκομείο Βόλου, όταν μετά από έλεγχο με rapid tests  που έγινε σε ασθενείς, προέκυψαν τέσσερις ή πέντε θετικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.  Η θετικότητα στα τεστ κινητοποίησε την ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου, η οποία προχώρησε σε μοριακό έλεγχο των ασθενών που βρέθηκαν θετικοί, έτσι ώστε να βεβαιωθεί για το ακριβές και αληθές του αποτελέσματος.

Κατά το magnesianews, υπάρχουν πληροφορίες ότι ανεμβολίαστοι συνοδοί ασθενών αφενός παραμένουν στους θαλάμους ασθενών (απαγορεύεται από τον κανονισμό του ιδρύματος, αλλά και από τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας), έχοντας κάνει μόνο rapid tests.

Τεράστια τα προβλήματα στη Λάρισα

Για τέταρτη ήττα με ευθύνη της κυβέρνησης έκανε σήμερα λόγο με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης, αναφερόμενος στην κατάσταση, που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Ο κ. Νταφούλης μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν διαθέτει οξυγόνο για τα νέα περιστατικά. Στην τοποθέτησή του (βίντεο) αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα του προσωπικού και τις τεράστιες ελλείψεις ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός στη μετατροπή του ΓΝΛ σε covid νοσοκομείο.

Κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη χιλιάδων νεκρών. Πολεμάμε, χωρίς όπλα με σχέδιο τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από Voria.gr, Larissa.net, magnesianews.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ