Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: διχίλιαρο και προσωρινό λουκέτο μαγαζιών για παραβίαση υγειονομικών μέτρων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναστολή λειτουργίας επτά ημερών και 2.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνελήφθησαν και οι ιδιοκτήτες τους, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού.

Αυτό έγινε χθες Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στους δύο πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο από 300 ευρώ στον καθένα.

Επίσης, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός κλειδαρά, καθώς παρείχε υπηρεσίες χωρίς να κάνει χρήση προστατευτικής μάσκας. Ο κλειδαράς φέρεται πως κατά την διάρκεια του ελέγχου απώθησε και εξύβρισε τους υπαλλήλους της ΔΙΜΕΑ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Παράλληλα βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Βεβαιώθηκαν, επίσης, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ από εργαζόμενους καταστημάτων και πελάτη, όπως επίσης και 5 παραβάσεις σε καταστήματα, καθώς δεν είχαν αναρτήσει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Χθες, διενεργήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.367 έλεγχοι, από τους οποίους οι 42.718 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 16 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, βεβαιώθηκαν συνολικά 382 παραβάσεις και έγιναν 9 συλλήψεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ