Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Τραυματίας από φασιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίθεση από φασίστες δέχτηκε μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στου Ψυρρή. Σύμφωνα με ανάρτηση του ΚΕΕΡΦΑ, το θύμα βρισκόταν χθες το βράδυ σε μουσικό στέκι, εκει μια ομάδα τον κοιτούσε έντονα και τον πλησίασε απειλητικά. Όταν έφυγε από το μαγαζί μαζί με μια φίλη του διαπίστωσε ότι η ίδια ομάδα τον είχε ακολουθήσει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, «Η ομάδα τους περικύκλωσε, τράβηξαν πιο πέρα την φίλη του και άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι. Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν ενώ φώναζαν υστερικά “Γ… την ΣΕΚ, γ… τους Συριζαίους, θα σας γαμ… όλους”».

Η κίνηση καταγγέλλει ότι «Λειτούργησαν ως οργανωμένο τάγμα εφόδου» κι ότι «Σταμάτησαν μόνο όταν πλησίασε κόσμος και ο επικεφαλής της ομάδας φώναξε “Τέλος- αποχώριση”», ενώ το θύμα της επίθεσης από  τα χτυπήματα που δέχθηκε λιποθύμησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

«Η δράση του ΣΕΚ, στα 50 χρόνια δράσης του στην αριστερά, στο οποίο άλλωστε είναι μέλος ο Ορέστης, είναι γνωστή και καθοριστική στον αντιφασιστικό αγώνα που οδήγησε στην καταδίκη και το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής.» επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ και τονίζει ότι «Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ