Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο αιμόφυρτος πυροσβέστης από την κρότου – λάμψης των ΜΑΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο της άγριας καταστολής σε βάρος των πυροσβεστών που έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ήρθε στο  φως της δημοσιότητας.

Είναι η στιγμή που ένας από τους εποχικούς πυροσβέστες που μετείχαν στη συγκεντρωση διαμαρτυρίας τραυματίζεται στο χέρι από κρότου – λάμψης των ΜΑΤ.

Αυτή είναι η στιγμή του τραυματισμού

Άλλοι πυροσβέστες βλέποντας τον συνάδελφό τους αιμόφυρτο, στην αρχή μίλησαν για ακρωτηριασμό στο δάκτυλο.

Στο βίντεο του documentonews.gr φαίνεται ο πυροσβέστης με αίματα στο χέρι και δείχνει οργισμένος το τραύμα του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συμβασιούχων πυροσβεστών Αλέξανδρο Καραδελή, ο πυροσβέστης τραυματίστηκε στο χέρι από κρότου-λάμψης (έγκαυμα), όταν έσκυψε να σηκώσει την τσάντα του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα. Ωστόσο πυροσβέστες αναφέρουν ότι τελικά τα ράμματα δεν έπιασαν με αποτέλεσμα να μπει στο χειρουργείο. Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για βαθύ τραυματισμό στο χέρι και καυτηριασμό παλάμης.

Τραυματίστηκε φωτορεπόρτερ

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη συγκέντρωση των εποχιακών πυροσβεστών, ο Ορέστης Παναγιώτου φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ, τραυματίστηκε με κάταγμα στο μετατάρσιο.

«Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση των εποχιακών πυροσβεστών σήμερα στην Αθήνα, ο συνάδελφος Ορέστης Παναγιώτου φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, τραυματίστηκε (δεν υπάρχει η ακριβής ιατρική εκτίμηση έως αυτή την ώρα) από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας με τον εκτοξευτήρα νερού, κατά την στιγμή της ρίψης του νερού σε ομάδα διαδηλωτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΦΕ.

«Ο συνάδελφος την στιγμή εκείνη βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο που επιλέγει από τον χειριστή του οχήματος με αποτέλεσμα να απολέσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί στο πόδι, με τις πρώτες (πάντα ανεπίσημες) εκτιμήσεις να το δείχνουν ιδιαίτερα σοβαρό», προσθέτει η ανακοίνωση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ