Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Μπλόκο στην Κηφισίας και πολιορκία στο υπουργείο από τους πυροσβέστες – Αύρα έστειλε η ΕΛ.ΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» οι συγκεντρωμένοι που έχουν έρθει στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα, αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πριν από λίγη ώρα, οι Πυροσβέστες ζήτησαν να συναντηθούνν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μια αντιπροσωπεία τους μπήκε στο υπουργείο και κατάφεραν να δουν για μερικά λεπτά μόνο τον υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά στον οποίο παρέδωσαν ψήφισμα τους.

Ο υφυπουργός τους απάντησε ότι θα το μελετήσει, αλλά δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα ως προς τα αιτήματα τους, ενώ ο υπουργός παραμένει άφαντος.

Εξοργισμένοι οι πυροσβέστες αποδοκίμασαν έντονα την στάση του Υφυπουργού και προχώρησαν σε αποκλεισμό των δύο ρεύματων κυκλοφορίας της Κηφισσίας.  Ακολούθως απελευθέρωσαν την κυκλοφορία και άρχισαν να  κλείνουν περιμετρικά τις εισόδους του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί διερχόμενοι οδηγοί κορνάρουν ενθαρρυντικά στους πυροσβέστες.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις καθώς και Αύρα της ΕΛ.ΑΣ

image000010

image000020

Τα αιτήματα

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

-Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

-Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

image00001 scaled-Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

-Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

-Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

-Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

image00002 scaled

image00003 scaled

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ