Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Εξώδικο για την αξιολόγηση απέστειλε στη Νίκη Κεραμέως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξώδικο απέστειλε στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), καλώντας τους να απέχουν από ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο και επιχειρούν να εκφοβίσουν τα μέλη των συλλόγων διδασκόντων «κατά τη διαμόρφωση και έκφραση της άποψής τους» στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης. Η ΔΟΕ προειδοποιεί ότι διαφορετικά θα ασκήσει «τα εκ του νόμου δικαιώματα».

Το εξώδικο της ΔΟΕ είναι η απάντηση στις απειλές που έχουν δεχθεί εκπαιδευτικοί που υιοθετούν την πρόταση της ομοσπονδίας για την υποβολή ενιαίων κειμένων στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Η Νίκη Κεραμέως με δηλώσεις και ο Αλέξανδρος Κόπτσης με εγκυκλίους στα σχολεία προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου στην κοινότητα των εκπαιδευτικών.

Στο εξώδικο η ΔΟΕ τονίζει ότι: «Το Εφετείο δεν έκρινε ότι η αξιολόγηση την οποία προωθείτε με τόσο πάθος είναι νόμιμη και χρήσιμη για τη σχολική κοινότητα, όπως αβάσιμα επικαλείται ο Γ.Γ. κύριος Κόπτσης και τα φίλα προσκείμενα σε εσάς ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε.».

Και προσθέτει ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να διωχθεί για την επιστημονική ή ουσιαστική άποψη που εκφράζει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στην άποψη που διατυπώνει ένα συλλογικό όργανο χωρίς να προβλέπεται δυνατότητα ιεραρχικού ελέγχου εκ του νόμου απαγορεύεται και συνιστά λογοκρισία και ουδεμία αρμοδιότητα ελέγχου του περιεχομένου των πρακτικών των Συλλόγων Διδασκόντων στα πλαίσια της αξιολόγησης δεν σας αναγνωρίζεται».

Η ΔΟΕ καλεί την κυρία Κεραμέως και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια «αφενός παραβιάζει το νόμο και αφετέρου επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων κατά τη διαμόρφωση και έκφραση της άποψής τους» στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης και να απέχουν από οποιαδήποτε προσβλητική αναφορά για την ομοσπονδία, διαφορετικά «θα ασκήσουμε τα εκ του νόμου δικαιώματα ημών και των μελών μας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ