Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Μαζικό και δυναμικό πανεργατικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σύνταγμα το πανεργατικό συλλαλητήριο συνδικαλιστικών οργανώσεων, σωματείων, συνδικάτων, μαζικών φορέων και φοιτητών. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.

Οι κινητοποιήσεις έχουν ως στόχο την συγκρότηση πανεργατικού μετώπου, όπως αποφασίστηκε τον περασμένο μήνα σε ανοιχτή σύσκεψη που έγινε στο Σπόρτινγκ με τη συμμετοχή 400 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι ώρες εργασίας, η κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

ergatikosyllalitirio2
ΦΩΤΟ/902.gr

Με πικέτες για τα εργατικά «ατυχήματα» διαδηλώνουν εργατικά σωματεία, όπως το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου.

«Οι αγώνες που δώσαμε τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι μπορούμε να ακυρώσουμε αντεργατικές πολιτικές», ακούγεται από τα μεγάφωνα του πανεργατικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα

Παράλληλα στο κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που απευθύνεται από τα μεγάφωνα, τονίζεται ότι, «Οι αγώνες που δώσαμε τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι μπορούμε να ακυρώσουμε αντεργατικές πολιτικές. Η υπογραφή ΣΣΕ στη Ζώνη του Περάματος, η κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της E- FOOD και ο μεγάλος αγώνας των λιμενεργατών της Cosco που ακυρώνουν στην πράξη το νόμο – Χατζηδάκη, είναι νίκες που φωτίζουν το δρόμο του αγώνα όλης της εργατικής τάξης. Έδειξαν σε όλους την αξία της οργανωμένης πάλης, της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα Συνδικάτα».

Στο συλλαλητήριο βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας της της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος τόνισε:

«Πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις σήμερα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, συντονίζουν τη δράση τους, κλιμακώνουν την πάλη τους για να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού από την πανδημία για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς , για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για αυξήσεις, για σύγχρονα δικαιώματα, για να ακυρωθούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί νόμοι».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ