Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε οροφή σε σχολική αίθουσα – Μόλις που πρόλαβε η δασκάλα να βγάλει τα παιδιά έξω – Παρεμβάση εισαγγελέα-ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από θαύμα γλίτωσαν οι 20 μαθητές του δευτέρου τμήματος της ΣΤ Τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το thestival, σήμερα το πρωί κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή της τάξης στην οποία στεγάζεται το συγκεκριμένο τμήμα.

κατερρευσε οροφη σχολειου3

Η παρατηρητικότητα της καθηγήτριας αποδείχθηκε σωτήρια!
Την στιγμή κατά την οποία συνέβη το περιστατικό, τα παιδιά κανονικά είχαν μάθημα.
Ωστόσο σήμερα τα τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου επρόκειτο να πάνε εκδρομή. Λίγο πριν την αναχώρηση, η καθηγήτρια παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και ως εκ τούτου άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα.

κατερρευσε οροφη σχολειου4

Λίγες στιγμές αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στην οροφή εκτελέστηκαν την περασμένη χρονιά εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου κατέρρευσε το ταβάνι σχολικής αίθουσας χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός αφού οι μαθητές είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Κατά πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο που έχει μισθωθεί.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ