Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: 28η Οκτωβρίου παρελαύνει και ο κορονοϊός

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η επιδεικτική προβολή του εθνικού φρονήματος, είναι αντίθετη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Πολύπαθη η Μακεδονία. Της έλαχε λόγω γεωγραφίας να είναι σταυροδρόμι των λαών αλλά και τόπος πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αυτή η υπερσυγκέντρωση διακρατικών αντιπαραθέσεων και η μετέπειτα ιδεολογική τους εκμετάλλευση, είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το κοινωνικό της έδαφος με τοξικές εθνικιστικές κορώνες, ανορθολογισμούς και θεωρίες συνομωσίας.

Κι επειδή όλα μπερδεύονται γλυκά, επί του εδάφους της υπάρχει και μεγάλο ποσοστό αρνητών εμβολιασμού. Μην απορούμε λοιπόν αν έχει κοκκινίσει η Βόρειος Ελλάδα και οι ειδήσεις είναι τύπου: «Πέθανε στις Σέρρες καθηγητής βυζαντινής μουσικής, πατέρας τριών μικρών παιδιών και αρνητής του κορονοϊού. Είχε ζητήσει να μην διασωληνωθεί».
Αλλά όπως σχολίασε υπουργός της κυβέρνησης «Να μην σώσουν!» Διότι αυτή είναι η ποιότητα πειθούς των κυβερνώντων.

covid parelaseis 2

Θεσσαλονίκη: Η σημαιοφόρος των παρελάσεων

Ενώ λοιπόν ο ECDC  (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης κι Ελέγχου Νόσων) έχει προειδοποιήσει για αύξηση κρουσμάτων σε χώρες που δεν έχουν υψηλό εμβολιασμό κι έχουν λυτά τα μέτρα προστασίας, η Θεσσαλονίκη δεν διστάζει να προκαλέσει εκ νέου τη μοίρα της. Φυσικά με τις ευλογίες της κυβέρνησης που δια στόματος υπουργού Βορίδη, έδωσε το ελεύθερο να γίνει κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, «με τη συμμετοχή όλων, όχι μόνο εμβολιασμένων».

Η πόλη λοιπόν και θα εορτάσει τον πολιούχο άγιο της και θα παρελάσει. Αυτά τα δύο είναι φετίχ για τη συμπρωτεύουσα και δεν τα διαπραγματεύεται. Μήτε χρειάστηκε να τα διαπραγματευτεί. Τρελή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πάει κόντρα στους εθνολαϊκιστές ψηφοφόρους της; Κανείς δεν δαγκώνει τα χέρια που τον ταΐζουν.

Κι ας προειδοποιούν οι γιατροί το λένε σε όλους τους τόνους: «οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων δημιουργεί συνωστισμό και αύξηση μεταδοτικότητας».
Διότι όλες αυτές οι μαζικές συναθροίσεις, χωρίς μέτρα προστασίας, με ανεμβολίαστους κι εμβολιασμένους, αποτελούν ένα «ρεζερβουάρ ανθρώπων» που κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά και να εκτοξεύσει τον αριθμό κρουσμάτων.
Κι ας χτύπησαν τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης καμπανάκι ότι οδεύουν ταχέως σε πληρότητα κλινών ΜΕΘ, ενώ νέα μακριά ουρά αναμονής σχηματίζεται για την αντιμετώπιση άλλων νοσημάτων. Αλλά τι αξία έχουν όλα αυτά μπροστά σε μία παρέλαση και έναν πολιούχο άγιο;

τσιόρδας

Υστερόγραφο: Η χαμένη τιμή του κυρίου Τσιόδρα

Μετά την εμφάνισή του παρά τω πρωθυπουργώ, σε ρόλο: Σωτήρη δείξε στους κυρίους και στις κυρίες πως σχηματίζεται η διαφάνεια, και τις παρεμβάσεις του σε κοινωνικά ζητήματα κάνοντας τον φάλτσο ψάλτη σε κυβερνητικά αφηγήματα, ο έμπιστος της κοινωνίας, εξελίχθηκε σε μια αδιάφορη παρουσία στο τηλεοπτικό γυαλί.
Τόσο αυτός όσο και η υπόλοιπη επίσημη επιστημονική ομάδα, ποτέ δεν έδωσαν μάχη να εξηγήσουν και να πείσουν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, όταν έπρεπε.
Κι ούτε καν διανοήθηκαν να μιλήσουν για αύξηση των ΜΕΘ και για χρήματα στην Υγεία. Κι ας βλέπουμε ουρές των καρκινοπαθών, να περιμένουν ώρες συνωστισμένοι…

Έκανε come back λοιπόν ο κος Τσιόρδας, χθες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, για να δείξει το μέγεθος προστασίας που δίνουν τα εμβόλια. Καλές οι έρευνες, ειδικά όταν αποσιωπάς τους αριθμούς που πρέπει αυτή τη στιγμή να μας απασχολούν…
Αυτό που όφειλε να δείξει είναι ότι αυτή τη στιγμή η Ιταλία καταγράφει σε αναλογία 16 νεκρούς σε 60 εκατομμύρια πληθυσμό και η Ελλάδα 40 νεκρούς σε 10 εκατομμύρια. Δείξε και συ Σωτήρη τη διαφάνεια που το πιστοποιεί…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ