Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Χρυσή Αυγή: Οι καλοί εγκληματίες

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κι όπως έλεγε κι ο κινηματογραφικός δωσίλογος: «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»

Πόσο γρήγορα ο περσινός, δήθεν, αντιφασισμός της κυβέρνησης αποδεικνύεται ότι ήταν ένα είδος θραύσματος στο σύμπαν της συλλογικής προσποίησης.
Πόσο αξιοθαύμαστη είναι η Δικαιοσύνη που απαξιώνει, όσο ποτέ άλλοτε, καταδικαστικές αποφάσεις και με φιλικά προσκείμενες μεθοδεύσεις, ανοίγει τις πόρτες των φυλακών στα μέλη της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης.

Ένας ένας το διαλάμε κι αραιώνουμε

Αποφυλακίζεται λοιπόν κι ο καταδικασμένος σε 10ετή κάθειρξη ο πυρηνάρχης Νίκαιας, της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης. Δεν φτάνει που δεν του είχαν αποδοθεί κατηγορίες αντίστοιχες των πράξεών του, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πραγματικά περιστατικά που τις στοιχειοθετούσαν, δεν έχει καν καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου. Να παίρνουν σειρά κι επόμενοι…

Justice Court Hero

Πλέον στη νομική επιστήμη εισέρχεται ο πρωτότυπος διαχωρισμός «καλών και κακών εγκληματιών». Όχι με κριτήριο τον σωφρονισμό ή την πιθανότητα τέλεσης νέων αδικημάτων. Καμία σχέση. Αλλά με βάση τον πυρήνα της ψυχικής αντοχής των καταδικασμένων, τη δυναμικότητα της προσωπικότητάς τους, το ζωτικό τους πεδίο, τον κοινωνικό τους χώρο κι άλλα πολλά.

Είναι μακριά η λίστα των ποινικών που η γουρλομάτα Δικαιοσύνη τους φέρεται εκδικητικά, απλά επειδή δεν τους γουστάρει.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Βασίλης Δημάκης, ο Νίκος Παλαιοκώστας και τόσοι άλλοι εισπράττουν μία επιλεκτική «διορθωτική» αυστηρότητα, που συνεχίζεται ακόμα όταν αποφυλακιστούν με ανήκεστο βλάβη.
Ας μην αναφέρουμε και τον αθώο Αλέξανδρος Μ. ή Ινδιάνο που έμεινε έτσι για την πλάκα του Χρυσοχοΐδη και της Δικαιοσύνης, 7 μήνες προφυλακισμένος χωρίς λόγο.

Στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι όταν έκανε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας, για να λάβει νόμιμη άδεια μετά από δεκαετίες φυλάκισης του, διάφοροι καλοθελητές ρωτούσαν τους συμπαραστάτες του αιτήματός του: «ναι, αλλά αν αύριο κάνει απεργία πείνας και ένας Χρυσαυγίτης δολοφόνος για να αποφυλακιστεί, θα του συμπαρασταθείτε και εκείνου;».
Η απάντηση δόθηκε ήδη από την υπερήφανη ελληνική δικαιοσύνη. Οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι δεν χρειάζεται να κάνουν απεργία πείνας για να αποφυλακιστούν. Αρκεί μία απλή αίτηση.

Τι θέλει να πει ο ποιητής

Με την αποφυλάκιση του φασίστα Πατέλη, ιθύνoς νου της στυγνής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η Δικαιοσύνη στέλνει ένα προκλητικό μήνυμα προς στην πολιτεία: Ανοχή προς τα επόμενα τάγματα εφόδου που θα βγουν στους δρόμους. Όπως αυτά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και στο Νέο Ηράκλειο.
Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία ξεθυμαίνει, η ακρίβεια κι η φτώχεια επανέρχονται. Πρέπει πάλι να βγουν οι κέρβεροι από τις τρύπες τους να τρομοκρατήσουν, να δείρουν, να αλωνίσουν… «Οι Γερμανοί είναι ξανά φίλοι» μας.

Με τούτη την απόφαση αποφυλάκισης επιβεβαιώνεται η θεωρία των δύο άκρων: «Το ένα άκρο είναι οι φασίστες και το άλλο το δικαστικό κατεστημένο. Κι όπως βλέπουμε συναντώνται μια χαρά» σχολιάζουν στα social media.
Μόνο μια δυνατή κοινωνική και πολιτική κατακραυγή μπορεί να αναιρέσει την ανοιχτή πόρτα εξόδου. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ