Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Υπόθεση Κουρτς: Όταν στην Αυστρία φτύνουν, στην Ελλάδα βρέχει

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Διότι στην Ελλάδα δεν κυβερνά ο νόμος αλλά ο κος Μητσοτάκης

Το κράτος δικαίου είναι ένα σύστημα που ακολουθεί τέσσερεις οικουμενικές αρχές. Μία εξ αυτών και η πιο σημαντική, υπαγορεύει ότι «η κυβέρνηση, οι αξιωματούχοι και οι κρατικοί παράγοντες είναι εξίσου υπόλογοι σύμφωνα με τον νόμο».

Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης και μέχρι τη σκληρή μνημονιακή περίοδο, ας πούμε ότι τηρήθηκαν τουλάχιστον τα προσχήματα.
Αυτό όμως που συμβαίνει σήμερα, επί βασιλείας Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Κανένας περιορισμός στη συμπεριφορά του. Κάθε ένσταση και κάθε δίκαιο αίτημα για διαφάνεια διακωμωδείται, καταγγέλλεται και πάει στον υπόνομο.

Στην Αυστρία δεν έχουν Μωυσή

Στην περίπτωση του ακροδεξιού Κουρτς  δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με σκάνδαλο  ΚΕΛΠΝΟ, ούτε για Νovartis. Διερευνάται μία υπόθεση διαφθοράς, ύψους τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ευρώ, για εγκωμιαστικά άρθρα και πληρωμένες δημοσκοπήσεις με ανταλλάγματα. Όλα αυτά ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών.

kurz
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ε λοιπόν, τη στιγμή που η Εισαγγελία της Αυστρίας θεωρεί υποχρέωσή της να εξετάσει αντικειμενικά και με αυστηρότητα τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, στο Μητσοτακικό χωριό επικρατεί χειραγώγηση της δικαιοσύνης, ατιμωρησία και κυβερνητική απαξίωση λογοδοσίας. Οποιαδήποτε αίτημα για έλεγχο μπλοκάρεται.
Από το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, μέχρι την ωμή χειραγώγηση των ΜΜΕ και τη λίστα Πέτσα συν Κικίλια.
Από τις δημοσκοπήσεις της Opion Poll μέχρι τις απευθείας κυβερνητικές αναθέσεις έργων, σε εταιρείες που, εντός μιας εβδομάδος, μεταμορφώνονται από συνοικιακό μαγαζί τύπου «ό,τι πάρετε 2 ευρώ», σε ΑΕ απολυμαντική ικανή να αναλάβει μεγάλα σωφρονιστικά καταστήματα.

Τυχαία η Ελλάδα, στο ετήσιο παγκόσμιο βαρόμετρο ελευθερίας του Τύπου, έπεσε άλλες 5 θέσεις και βρέθηκε στην άβολη 70ή, μεταξύ 180 χωρών; Aναμενόμενο ήταν αφού οι δημοσιογράφοι, ως δουλοπάροικοι πλουσίων ανδρών, λαμβάνουν την άδεια της μεγαλειοτάτης Κυβέρνησης πριν κάνουν τα ρεπορτάζ τους.
Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος John Swindon τώρα δικαιώνεται!
«Το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται εντελώς, να διαστρεβλώνει, να δυσφημεί, να φέρεται δουλοπρεπώς και να πουλάει την πατρίδα του και το γένος του για τον επιούσιο», είχε πει κάποτε.

Εμείς να θυμίσουμε ότι όταν ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έλαβε το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ», ο κος Μητσοτάκης εκφώνησε τον πανηγυρικό του στην εκδήλωση. Διότι τυγχάνει στενός πολιτικός του φίλος. Όμοιος τον όμοιο.
Δεν πειράζει… Το Μαράθι Κρήτης να’ν καλά κι οι ξαπλώστρες παρά θιν αλός, να ξαπλώνει το πρωθυπουργικό ζεύγος μετά από τον εβδομαδιαίο κυβερνητικό κάματο, να ξεκουράζεται. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ