Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Το κλικ της ελληνογαλλικής συμφωνίας

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ένα ενσταντανέ αξίας 10-11 δισ. ευρώ

Η δύναμη του συστήματος παρέχει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να κάνει ό,τι επιθυμεί. Παρόλα αυτά το «ανώτατο όργανο» θα μπορούσε να κάνει μία οικονομία στη χρήση αυτής της ελευθερίας, κι όχι κατάχρηση που θυμίζει συμπεριφορά κακομαθημένης δυναστείας.

Γνωρίζουμε  ότι ένας μιντιακός στρατός από μισθοφόρους δημοσιογράφους και αρθρογράφους, προστατεύει την κυβέρνηση από την κοινή γνώμη.
Χρειάζεται όμως και η συνδρομή του ίδιου του πρωθυπουργού για να κουκουλώνει επαρκώς την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει. Μία πολιτική που φορτώνει αλόγιστα 10-11 δισ. ευρώ στις πλάτες των φορολογούμενων -εν μέσω οικονομικής τρικυμίας λόγω της πανδημίας- και φθάνει ως την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη ζώνη του Σαχέλ, στην υποσαχάρια Αφρική.

σα

Όταν διακυβεύονται ιδιαιτέρως σοβαρά ζητήματα, απαιτείται και υψηλό επίπεδο πολιτισμού στη συζήτηση.Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να τον διαθέτει. Το μόνο που αγαπά είναι να μεγεθύνει την εξουσία του. Κάθε φορά λοιπόν που αναγκάζεται να μπει σε δημόσιο διάλογο με την αντιπολίτευση εντός βουλής, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει τον εκπρόσωπο των 31,53 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται ως τσαντισμένος ανήλικος που δικαιούται να έχει μόνο απαιτήσεις και δικαιώματα, χωρίς συνέπειες και ευθύνες.

Ας δουλέψει λίγο την τεχνική τής ενεργητικής ακρόασης ο κος Μητσοτάκης.
Ας εννοήσει ότι σε κάποιες συζητήσεις είναι αναγκαία μια συμβατική αμοιβαιότητα.
Ας δείξει ότι σέβεται τις ερωτήσεις, ότι αναγνωρίζει την υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις γιατί εμπλέκει τη χώρα σε σκοτεινά διεθνή παιχνίδια για τα μάτια της ελληνογαλλικής συμφωνίας. Δεν γίνεται μια ζωή να επαναπαύεται στον «ιδιωτικό μιντιακό στρατό» που θα καθαρίσει για πάρτη του.

Το δια ταύτα

Έγγραφο του ΥΠΕΘΑ, με ημερομηνία 7/5/21, μεταξύ άλλων κάνει λόγο:
«…στρατιωτική παροχή για «Advise, Assist and Accompany (3A) at fight» για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών οργανώσεων, που απειλούν τη σταθερότητα στη περιοχή του Σαχέλ»
Ο συμφωνία ψηφίστηκε! Περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει και στη φωτό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ