Τρίτη 24 Μαΐου 2022

No Time To Die: Οι λύκοι επανέρχονται στην Σταυρούπολη

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

«Αυτό που συνέβη μπορεί να ξανασυμβεί» Πρίμο Λέβι

Όσοι αρνούνται να δακτυλοδείξουν τον φασισμό που εκδηλώθηκε δυναμικά στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, το κάνουν για χρησιμοθηρικούς λόγους.
Εξ ου κι υπουργός Παιδείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο γνωστός θίασο: Άδωνης, Μπογδάνος, Σιμόπουλος, ανέλαβαν διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν πρέπει υπάρξει διαρροή ακροδεξιών ψήφων από το εκλογικό κοπάδι της Νέας Δημοκρατίας.

Οι λύκοι επανέρχονται. Δεν είναι ώρα για να πεθάνουν, ειδικά τώρα που ξεκινά εκ νέου καθίζηση στα οικονομικά τής μικρομεσαίας τάξης και κοινωνικός αποκλεισμός αρχίζει να σαρώνει τη χώρα. Επιλέγουν λοιπόν συνειδητά να απαξιώσουν τον ορθό λόγο και την κριτική του διάσταση, παρά να αναγνωρίσουν τον φασισμό ως το απόλυτο κακό.

Ο δάκτυλος

Όταν λοιπόν τους δείχνεις τον φασίστα, αυτοί εξετάζουν τί χρώμα είναι το δάχτυλό σου, αν ανήκει στο αριστερό ή στο δεξί σου χέρι, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ότι, αυτός που τους δείχνεις, είναι φασίστας.
Κι όταν τους δείχνεις τον αντιφασίστα, σου ανταπαντούν με συμπαθητικά ανιστόρητα κλισέ, τα οποία περιφέρονται τα τελευταία χρόνια ως περήφανα λάβαρα ουδετερότητας κι αντικειμενικής πραγματικότητας: «εμείς βλέπουμε αριστερούς και δεξιούς φασίστες», «η βία γεννάει βία»…
Στο τέλος της ημέρας, δια στόματος Άγγελου Συρίγου, γνωματεύουν ότι «βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες». Έτσι είναι και το κρέας θα βαφτίσει ψάρι και την άμυνα θα την πει επίθεση.

oxi sti via

Εκτός από τους κυβερνητικούς, έργο ανέλαβαν και οι «ισαποστάκηδες» που βάλθηκαν να κατασκευάζουν αντιδημοκρατικά άλλοθι, μέσω αυθαίρετων συμψηφισμών.
Αντιμετωπίζοντας την ιστορία, ακόμα και την πρόσφατη, ως μια αποθήκη αποσυνδεδεμένων υλικών, αντλούν από αυτή ό,τι τους βολεύει και τα συναρμολογούν όπως τους βολεύει.

Όμως, όλοι αυτοί οι ευπροσάρμοστοι, που θεωρούν τους εαυτούς τους συνετούς, σκεπτόμενους και έξυπνους, μαζί με τους μπερδεμένους και τους ανιστόρητους πατριώτες, στρεβλώνουν και φθείρουν τη δημοκρατία. Κι ας μην της εναντιώνονται ανοιχτά.
Διότι απειλητικός για τη δημοκρατία δεν είναι μόνο ο μπροστινός φασίστας που δέρνει. Είναι και τα μετόπισθεν, που κινούνται εντός των ακραίων ορίων του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για να μην ξεχνάμε την ιστορία κι ο μαυραγορίτης μία πολιτική συμπεριφορά ήταν. Στα μετόπισθεν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ