Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Η μεγάλη των παντελονάτων σχολή

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η Δεξιά διαχρονικός σύμμαχος της πατριαρχίας

Τρίζουν τα κόκαλα της Καλλιρρόης Παρρέν, της Ελληνίδας που κήρυξε τη φεμινιστική αντεπίθεση στην ανδροκρατία. Η κρητικιά που ανάγκασε την ελληνική κοινωνία να αναγνωρίσει το «γυναικείο ζήτημα» και να το κουβεντιάσει την εποχή του 1900…

Όμως εν έτει 2021, χάρη στον πρωθυπουργό που ενσωματώνει κάθε ακροδεξιά αντίληψη, επανερχόμαστε σε τρικατάρατες απόψεις.
Αναρωτιέμαι άτομα, όπως η κα Μαριέττα Γιαννάκου, πρόσωπο ιδιαιτέρως χειραφετημένο, πως βολεύεται μέσα σε ένα κόμμα με ισχυρές προκαταλήψεις βασισμένες στο φύλο;

Η μεγάλη παντελονάτη σχολή της δεξιάς ρίχνει τις κουτσαβάκικες κορώνες της μια δεκαετία τώρα. Από τον Σαμαρά, που δήλωνε το 2015 ότι είναι «της ανδρικής σχολής», μέχρι την κα Παπακώστα, επονομασθείσα και σούπερ-Κατερίνα, που έχει εκστομίσει το ανεκδιήγητο: «ορισμένοι άνδρες, αν και φορούν φιρμάτα παντελόνια, ενίοτε δεν τα γεμίζουν».

Nea dimokratia costumΕυτυχώς που το ένδυμα φουστανέλα φοριέται μόνο από Μακεδονομάχους και αντιεμβολιαστές, αλλιώς θα υπήρχε μια δυσκολία στον «αντρίκιο αυτοπροσδιορισμό».

Με τούτα και με κείνα πέρναγαν στα ψιλά και ασχολίαστα ειδήσεις όπως για τον άνδρα στην Πάτρα που στραγγάλισε τη σύζυγό του «γιατί του έθιξε τον ανδρισμό».
Μόνο όταν φούντωσε η μάχη για τη λέξη γυναικοκτονία και την ανάγκη να αναγνωρισθεί ως αυτόνομο αδίκημα, «χάλασε η φάση». Όρμησαν όμως τα ακροδεξιά μέλη της κυβέρνησης, που χαράσσουν την παντελονάτη γραμμή, να λοιδορήσουν την επίμαχη λέξη.

Κι ενώ χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα να υπάρξει διαφορετική αναφορά στον Ποινικό Κώδικα» για την γυναικοκτονία στις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, ήρθε κι ο «μορφωμένος» Άδωνις Γεωργιάδης να φρεσκάρει με ομιλία του στη βουλή, τη γραμμή «της αντρίκιας απάντησης». Μία άκρως σεξιστική υποτίμηση του γυναικείου φύλου.

Τι ακριβώς αρνείται η άριστη κυβέρνηση;

Αρνείται την πραγματικότητα που λέει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 40% όλων των γυναικών, που έχουν δολοφονηθεί (και μόλις το 6% των δολοφονημένων ανδρών) πεθαίνουν στα χέρια ενός πρώην ή νυν συζύγου ή εραστή.
Το επιχείρημα τού Υπουργού Δικαιοσύνης είναι ότι «ούτως ή άλλως η ανθρωποκτονία τιμωρείται με το μέγιστο της ποινής». So what? Kι ένας έμπορος ναρκωτικών, με 16 κιλά ηρωίνης, ισόβια έφαγε. Αλλά είναι αδύνατον το παντελονάτο μυαλό του να συλλάβει την αξία χρήσης του όρου «γυναικοκτονία» και την αναγκαιότητα να λαμβάνεται υπόψη το φύλο του θύματος.
Βλέπετε η παραμικρή εξέλιξη χαλάει το image της μεγάλης σχολής…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ