Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και… Ραν Ταν Πλαν

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κάνοντας ζάπινγκ πρωί πρωί Κυριακής «πέφτεις» πάνω σε… Μεγάλο κανάλι και σε συζήτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με διαφόρους φιλοκυβερνητικούς. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ψύχραιμα προσπαθεί να αποδείξει τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία με το απαραίτητο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό, προκαλώντας αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό απωλειών, που φέρνει τη χώρα ανάμεσα στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης ως προς τον αριθμό των θανάτων ανά πληθυσμό.

Πριν καλά – καλά προλάβει ο προσκεκλημένος να ολοκληρώσει την επιχειρηματολογία του, η δημοσιογράφος τον διακόπτει και εκτοξεύοντας από την φαρέτρα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου ένα… υποτίθεται δηλητηριώδες βέλος, τον ρωτά:

«Και γιατί αυτά που κατηγορείτε τώρα τη σημερινή κυβέρνηση, δεν τα κάνατε εσείς, 3 χρόνια πριν, όταν βρισκόσασταν στην κυβέρνηση;» Περσινά ξινά σταφύλια, σκέφτεσαι. Αλλά αμέσως καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και τόσο περσινά. Γιατί συνειρμικά το μυαλό σε πηγαίνει μια περίπου εβδομάδα πριν, στις σκηνές που έδειξαν όλα τα κανάλια από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός υποδεχόταν ομάδα μαθητών που είχαν βραβευτεί σε διαγωνισμό καινοτομίας. Τότε που αφού τελείωσε η ξενάγηση και έφτασε η ώρα της εξόδου, όπως λέμε στις τραγωδίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε στους έκπληκτους μαθητές: «Καλό καλοκαίρι!»

Δυο μέρες μετά, ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, εύστοχα μίλησε για Ντάλτον και για… Ραν Ταν Πλαν…

Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός, στις αρχές του φθινοπώρου, εύχεται καλό καλοκαίρι στους μαθητές που μόλις ξεκίνησαν μαθήματα μετά από σχεδόν τρίμηνες θερινές διακοπές, τι να περιμένεις από την υπόλοιπη κυβέρνηση και όσους ανέλαβαν, όχι ανιδιοτελώς, να την υποστηρίξουν; Ακόμη και το να κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έβλεπε τόσο μπροστά, ώστε να κάνει 2 χρόνια πριν ακόμη εμφανιστεί η πανδημία, όλα αυτά που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα, μεσούσης της υγειονομικής απειλής, μπορείς να περιμένεις.

Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο σήμερα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι δηλαδή επιπέδου… Ραν Ταν Πλαν. Είχε ένα νόημα και έφερε, πράγματι, αποτελέσματα, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση και η ΝΔ στην αντιπολίτευση. Καθώς ο άκρατος λαϊκισμός και η άμετρη αντιπολίτευση, ιδίως όταν ασκούνται σε εθνικό δίκτυο από το σύνολο των ΜΜΕ, όπως πράγματι συνέβη πριν τις εκλογές, φέρνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όμως σήμερα, δύο χρόνια και τρεις μήνες μετά τις εκλογές του 2019, στην κυβέρνηση πλέον βρίσκεται η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η κυβέρνηση πλέον έχει τη δική της ιστορία. Όπως η κυβέρνηση έχει πια δημιουργήσει και τις δικές της δυσαρέσκειες σε όσους πίστεψαν σε αυτήν και απογοητεύτηκαν, βλέποντας τα όνειρά τους να γίνονται συντρίμμια.

Το να αντιπολιτεύεσαι λοιπόν σήμερα την αντιπολίτευση, ανήκει στη σφαίρα των δραστηριοτήτων του… Ραν Ταν Πλαν. Που τον κλοτσούσαν να φύγει κι εκείνος νόμισε ότι τον αγαπούν. Διότι αν η κυβέρνηση είχε θετικό έργο να επιδείξει, δεν θα είχε ανάγκη να επιστρέφει συνεχώς στο πριν από τις εκλογές κλίμα, επαναφέροντας διαρκώς το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Το οποίο έκανε τη δουλειά του όταν έπρεπε και τώρα έχει κλείσει πλέον οριστικά τον κύκλο του.

Αν αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να επιβιώσει πολιτικά και να κρύψει από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών την ολέθρια πολιτική της, που είναι στοχευμένη και εκ συστήματος υπηρετεί τα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας του πλούτου, αδιαφορώντας για τη μεσαία και αγνοώντας τη χαμηλή οικονομικά τάξη που συγκροτούν το 95% του εκλογικού σώματος που πλήττεται ανυπεράσπιστο από πανδημία, από οικονομική ανασφάλεια και τώρα και από ακρίβεια, τότε ας συνεχίσουν, εν μέσω φθινοπώρου, να εύχονται «Καλό καλοκαίρι».

Είναι ένας τρόπος κι αυτός να ξεφύγουν από την σκληρή πραγματικότητα που η πολιτική τους προκάλεσε, καθώς και από όσα δυσάρεστα αυτή τους επιφυλάσσει…

Το καλοκαίρι τέλειωσε. Βρισκόμαστε ήδη στις αρχές του φθινοπώρου. Οι… Ραν Ταν Πλαν που δεν το κατάλαβαν και συνεχίζουν να ζουν στο ατέλειωτο καλοκαίρι του… αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, σύντομα θα καταλάβουν τι σημαίνουν βροχές χωρίς ομπρέλα και τι κρύο χωρίς ζακέτα…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ