Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Γελοιοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες. Διότι έτσι την βρίσκουν.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το διασκεδάζουν με τις πλάτες του συστήματος

Ας τελειώνουμε μια και καλή με την αριστεία. Και κυρίως με την αστική ευγένεια.
Αυτή η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της δεν είναι τίποτα από δαύτα.

Απλά έχουν τις στιβαρές πλάτες του συστήματος, που μπορεί να εξουδετερώνει την κρίση της κρίσιμης εκλογικής μάζας, να παραμορφώνει τους ανθρώπους, να εξαγοράζει υπηρετικό προσωπικό. Με τέτοιες πλάτες μπορούν να είναι όσο αναιδείς γουστάρουν.
Κι αυτή την στήριξη την είχαν, από όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση.

Αλήθεια, τώρα που είναι ο πρωθυπουργός με κυβερνητική αποστολή για τη Σύνοδο του ΟΗΕ στην Αμερική, γιατί δεν σκέφτηκε κανείς δημοσιογράφος να φορέσει περούκες και να τους παρακολουθήσει για να δει τι κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους; Να παραγγείλει και ποτά στο ξενοδοχείο τους χρεώνοντάς τα στο δωμάτιο κάποιου εκ των υπουργών;
Ακριβώς όπως έκαναν στην αποστολή που συμμετείχε στη Σύνοδο του ΟΗΕ με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα; Καμαρώνοντας μάλιστα ανοιχτά για την καζούρα.
Διότι περί καζούρας επρόκειτο κι όχι περί ρεπορτάζ. Καζούρα στα «πρωτάκια»…

graffiti frog

Και η καζούρα συνεχίζεται

Μόνο την τελευταία εβδομάδα είχαμε:
Mετά την κοροϊδία για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις χαμένες μπούκλες του (λόγω χημειοθεραπείας), τώρα κάνουν λόγο για τον «καθηγητή με την ποσέτ»
.
Ψευτοτσαμπουκάδες και ρατσιστικά παραληρήματα στα social media από τα ακροδεξιά βουλευτικά χέρια της Νέας Δημοκρατίας που λύνουν και δένουν ιδεολογικά.
Ειρωνείες κι ασύστολα ψεύδη από το βήμα της βουλής δια στόματος πρωθυπουργού, ενώ για όλα μα όλα τα στραβά ευθύνεται ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ υπονόησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται. Ανεξαρτήτως αν η ίδια η κυβέρνηση έχει ιδιωτικοποιήσει μέχρι και τον εαυτό της.

Όταν η κοινωνία χάνει την κριτική της αποτελεσματικότητα

Όλο αυτό το προσωπικό θα ήταν στα αζήτητα αν δεν τους χρειαζόταν το σύστημα. Από τον πρωθυπουργό (κάποιος εφοπλιστής είχε την ειλικρίνεια να δηλώσει on camera ότι τον έχει χ@@μένο) μέχρι δημοσιογράφους, αρθρογράφους και λοιπούς παρατρεχάμενους.
Όμως με αυτούς πέτυχε να έχει τη «συνενοχή του κοινού». Μιας κοινωνίας που προσαρμόζεται σε ό,τι της δίνουν.

  • Μιας κοινωνίας που ξεπατώνεται για χίλια ευρώ εισόδημα και πιστεύει ότι ανήκει στη μεσαία τάξη επειδή φορά γραβάτα.
  • Που προτιμά να μην έχει ψωμί να φάει αρκεί να φιλεί το χώμα. Όχι καστανόχωμα, κοκκινόχωμα αλλά μακεδονικό, κατά προτίμηση της γείτονας χώρα.
  • Που επιλέγει να πεθάνει διασωληνομένη αρκεί να μην της φυτέψουν τσιπάκι μέσω του εμβολίου και χάσει την «αυτόχθονη ελληνική της ιθαγένεια».
  • Που της έκλεισαν 275 χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δεκαετία της βασιλείας των ΔεξιοΠασόκ και τους ξανατίμησε με την ψήφο και τις ευχές της «Με το καλό και αυτοδύναμα».
  • Μια κοινωνία που από τη στιγμή που δέχτηκε δημόσια πως ο Μητσοτάκης είναι Μωυσής, νιώθει μυστηριωδώς δεσμευμένη να παίξει ως το τέλος τον ρόλο της: να χειροκροτεί.

Μόνη λαμπρή εξαίρεση οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές, κούριερ, ντελίβερι που έχουν ανεξάρτητη σημαία! Που πορεύονται θαρραλέα με μία συνείδηση που κλονίζει τα τετριμμένα και λαθεμένα αυτονόητα.

242885100 2952934481586140 4345066053736048142 nΑρνητής εμβολίου, δήλωσε ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να φύγει ο Τσίπρας… Η στολή θα είναι από την εποχή των «Μακεδονομάχων»

Ένα απόλυτο κενό σημασιών βασιλεύει

Δυστυχώς τι κι αν η κοινοβουλευτική αριστερά ως άθροισμα συγκεντρώνει ένα δυνατό 40,27; Μόνο ένας από τους προέδρους δεν έχει το νου του στη δευτέρα παρουσία…
Κι όλο το υπόλοιπο τοπίο στέλνει μία απογοητευτική εικόνα:
Ο κύριος Βελόπουλος είναι εδώ. Διάπλατα θα ανοίξει την αγκαλιά του, ο Μητσοτάκης, να τον υποδεχτεί, αν χρειαστεί. Και θα χρειαστεί.
Τι ΛΑΟΣ, τι Ελληνική Λύση, τι Νέα Δημοκρατία; Όλοι αυτοί πάνε μαζί, πνέουν προς την ίδια κατεύθυνση. Μια παρέα βρε αδελφέ! Αγάπη να υπάρχει κι όλα λύνονται.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ