Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

efood: Βρε καλώς τα παιδιά!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Οι εργαζόμενοι Οδηγοί Δικύκλων δεν έχουν πολλά να χάσουν. Μπορούν όμως πολλά να κερδίσουν.

Είναι ανάρμοστο υπουργός ή πρωθυπουργός να αποκαλεί ένα εργαζόμενο σε ένα επάγγελμα δύσκολο, επίπονο και με πολλές ευθύνες, «παιδί»!
Βέβαια η παρούσα κυβέρνηση δεν φημίζεται για την αγωγή της και τους καλούς της τρόπους. Προσφωνώντας όμως «παιδιά» διανομείς, ντελίβερι και κούριερ, φανερώνει ότι σε αυτή την κυβέρνηση οι περισσότεροι δεν κατέχουν τι εστί ζωή.

Είναι γνωστό ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει πολύ περιορισμένη γκάμα εμπειριών, πλήρη άγνοια για τον κόσμο της εργασίας και τους απέξω. Ό,τι προσλαμβάνουσα έχει για τη ζωή έξω από την προσωπική γυάλα, είναι από τις διαφημίσεις.
Καιρός να μάθει ότι δεν είναι όλα σινεμά.

IMG 4118 scaled

Οι εργαζομένοι Οδηγών Δικύκλου δεν είναι σχολιαρόπαιδα που βγάζουν χαρτζιλίκι τη θερινή περίοδο και παρεμπιπτόντως σκοτώνονται κάποιοι καθ΄οδόν. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία.

Ανεξαρτήτως αν είναι εξωτερικοί συνεργάτες, εισπράκτορες, ντελίβιρι κ.λπ. αποτελούν όλοι τους μια ενιαία ειδικότητα, με κοινά χαρακτηριστικά. Όλοι ερχόνται αντιμέτωποι με τις ίδιες δυσκολίες, την επικινδυνότητα και τις αντιξοότητες ενός επαγγέλματος που εκτελείται πάνω σε δύο ρόδες.
Ούτε μία βδομάδα δεν θα άντεχε να δουλέψει εκεί, ο άνθρωπος που έγινε πρωθυπουργός μέσω… γονικής παροχής.

IMG 4123 scaled

Από «τα παιδιά» θα την βρει κι ο κος Χατζηδάκης

Τι ακριβώς δεν γνωρίζει ο πολυχρονεμένος υπουργός Εργασίας; Ότι στην αγορά εργασίας των οδηγών δικύκλων επικρατεί εργοδοτική ασυδοσία που τους επιτρέπει να μην παρέχουν στους εργαζόμενους: εταιρικό δίκυκλο, μέσα ατομικής προστασίας, έξοδα συντήρησης/επισκευής του δικύκλου (συνεργείο), βενζίνη…; Κι ότι οργιάζει η μαύρη ανασφάλιστη και η μερικώς ασφαλιζόμενη, υποδηλωμένη εργασία;

Ήρθε κι ο δικός του νόμος και έδεσε! Διότι αν δεν εξυπηρετούσε την παναμέζικη off shore εταιρεία ντιλίβερι και τους Έλληνες διευθύνοντες συμβούλους της e-food, Παμίνο και Κωνσταντίνο Κυρκίνη, ποιον θα εξυπηρετούσε; Την εργατική τάξη;

PINAKAS 1 1
Έλα όμως που «τα παιδιά» έκαναν σαματά και διαπιστώνουμε ότι η υπόθεση έχει πολλούς δράκους…  Και πολλά άρχισαν να αναδύονται στον αφρό της επικαιρότητας για το πως στήθηκε και «ταξίδεψε» η συγκεκριμένη εταιρεία, μέχρι να φθάσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της αλλά και πως εξαφανίζονται τα ίχνη τους.  

Ζωή Χαλιδιά

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ