Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο – Ένα καλά ριζωμένο άχθος

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η κοινωνική δυσαρέσκεια και ο παραλογισμός της

Προκειμένου να κάνει δυναμικό come back στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία έκανε και δυναμικό come back της ακροδεξιάς ατζέντας.

Με πρώτη ύλη τον εθνικισμό, τον ξενοφοβικό λόγο, τον θρησκευτικό φανατισμό και τη ρητορική των διακρίσεων στη δημόσια σφαίρα, επέβαλε τη δική της πολιτική ατζέντα.
Με τα ίδια υλικά ύψωσε κι ένα μετόν αρμέ μέτωπο, γνωστό ως Αντι-ΣΥΡΙΖΑ.
Για την αρμολόγηση αυτού του μετώπου χρησιμοποίησε την επιθετικότητα (μίσος).

Η επιθετικότητα (μίσος) δεν στηρίζεται στη λογική, τουναντίον είναι ένα πάθος που θολώνει το περίγραμμα του λόγου.
Εξ ου και στην ανόρθωση του συνέβαλε και μέρος της αριστεράς, που επιθυμούσε διακαώς να σωριαστεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Κι ας τράβαγαν οι πρόσφυγες του λιναριού τα πάθη, ας έχαναν τα όποια δικαιώματά τους οι πλέον αδύναμοι και στριμωγμένοι! Μέχρι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών συντάχθηκε παραμερίζοντας βασικές αρχές του διεθνισμού και της φιλίας των λαών.

Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είναι βαθύτατα συναισθηματικό, άρτια μεταμφιεσμένο και σχεδόν καθηλωτικό, γι’ αυτό και δεν λέει να πέσει.
Ας θυμηθούμε αυτό που πρεσβεύει η επιστήμη: «Το μίσος είναι μια ήρεμη δύναμη η οποία βρίσκεται σε ύφεση εντός του ανθρώπου κι απλά αναμένει κάποιον να κουρδίσει τη συγκεκριμένη χορδή». Ε λοιπόν αυτή η χορδή δονήθηκε από το σύστημα λες και την έπαιζε στα δάχτυλα ο Jimi Hendrix. Ήρθε όλη η έχθρα και συμπυκνώθηκε πάνω στα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ…

SYRIZA 2

Ένα καλά ριζωμένο άχθος

Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB παρατηρούμε την κοινωνία να κακοχαρακτηρίζει και ν’ αποδοκιμάζει το έργο της κυβέρνησης σε ποσοστό 58,2 % αλλά την ίδια στιγμή να μην το κουνάει ρούπι από τη Νέα Δημοκρατία. Ως να μην έχει που να πάει. (Αλλά κι αν έχει, θα μετακινηθεί προς το διπλανό ιδεολογικό μαγαζί που πουλά παραπλήσιες ιδέες, αυτό του Βελόπουλου. Όχι για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής της αλλά για να μάθει η παρούσα κυβέρνηση να της φέρεται καλύτερα).

Η κοινωνία δεν δείχνει πρόθυμη να βγει έξω από την πολιτική κακοποιητική σχέση που έχει με την Δεξιά. Τον δε ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει να τον μισεί. Να τον μισεί χωρίς να γνωρίζει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του, τα ελλείμματα, τα λάθη του. Τον μισεί γενικά κι απροσδιόριστα. Γιατί της κόλλησαν στον εγκέφαλο την εμμονή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αξίζει να καταστραφεί». Κι αυτή ενδίδει στην απερισκεψία…

Αν λοιπόν πρέπει να κάνει κάτι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να μελετήσει και να βρει τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να ανατινάξει αυτό το αντιμέτωπο. Κι όχι να προσπαθεί να ανοίξει ρωγμές για να περάσει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ