Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ακροδεξιά κι απάνω τούρλα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η επιβίωση της ακροδεξιάς, παρά την εκλογική κατάρρευση του ΛΑΟΣ, συνεχίζεται μέσω της παρούσας κυβέρνησης

Το κυβερνών κόμμα προτάσσει εδώ και χρόνια συστηματικά την υπεράσπιση του έθνους, της φυλής και το αίτημα στην καταγωγή, χωρίς πολλά ιδεολογικά άλλοθι.
Με αυτή την έννοια δεν στηρίζει ή απλά ανέχεται τον κάθε ρατσιστή βουλευτή της, διότι όλοι οι Μπογδάνοι είναι καρπός της κοιλίας της και όχι τυχαία περιστατικά.

Μην μας μπερδεύει η allure τού εκσυγχρονιστή που προσπαθεί να αποπνέει ο πρωθυπουργός. Στην πραγματικότητα είναι ιδεολογικός συγγενής με την Μαρίν Λε Πεν, τον Βίκτορ Όρμπαν, τον Ματέο Σαλβίνι και άλλων ευρωπαίων ακροδεξιών πολιτικών.
Μήτε να μας παραπλανά η τάχα μου «συγνώμη» του υπουργού Πλεύρη προς την εβραϊκή κοινότητα, ή του Άδωνι Γεωργιάδη για όσα κολασμένα δήλωναν στο παρελθόν.

nea dimokratia

Δυστυχώς οι εναπομείνασες φωνές της κυβέρνησης που έβαζαν σαφή ιδεολογικά απέναντι στις ολοκληρωτικές απόψεις, είναι πλέον μετρημένες στα δάκτυλα.
Κατά τη σκληρή μνημονιακή περίοδο άλλες ιδεολογίες κυριάρχησαν στο νεοδημοκρατικό σώμα.  Εξ ου και μια σειρά  νομοθετήματά της βρίσκονται στην άκρα δεξιά μεριά τού πολιτικού φάσματος. Είναι λοιπόν συνειδητή επιλογή η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ασκεί εις βάρος μεταναστών, μειονοτήτων, ομοφυλόφιλων, αλλά και εις βάρος των γυναικών.

Οι ακροδεξιές αντιδράσεις πολλών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σε κοινωνικά θέματα που αναδεικνύει η καθημερινότητα, είναι πηγαία και συνήθη κι όχι μεμονωμένα περιστατικά. Ο κάθε Μπογδάνος, Γεωργιάδης, Πλεύρης, Κυρινάκης, Λατινοπούλου είναι εκεί που είναι, ακριβώς για τις απόψεις τους κι όχι για κάποια ικανότητά τους. Για να αντιδρούν όπως επιθυμεί και νιώθει ο πρωθυπουργός.

ethnikismos

Γνώριζε ο κύριος Μητσοτάκης, από όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ότι η εθνικιστική και ρατσιστική ρητορική συνεχίζει να βρίσκει ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα. Για να ελαχιστοποιήσει λοιπόν τις εκλογικές του απώλειες το 2019, ενσωμάτωσε στη ΝΔ απροκάλυπτα αιτήματα της ακροδεξιάς  και έδωσε το ελεύθερο στους ακροδεξιούς πολιτικούς του κόμματός του να επιβάλουν τη δική τους θεματολογία στη πολιτική ατζέντα. Διότι πάντα έβαζε άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Τρανό παράδειγμα η στάση του την περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών. «Ομπρός αδέλφια, πίσω εγώ…» ήταν.

Κι αυτό συνεχίζει και σήμερα που είναι πρωθυπουργός.
Εξ άλλου η άκρα δεξιά πάντα αναδείκνυε την αντίληψή της για ένα πολιτικό σύστημα συγκεντρωτικό, προσωποκεντρικό και καισαριστικό. Aυτό δεν συμβαίνει εν πολλοίς στις μέρες μας εν Ελλάδι;

Ζωή Χαλιδιά

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ