Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κυβερνητική Ηθική: Απ΄όπου κι αν την πιάσεις, λερώνει

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η τροπολογία για ψεύτικα πιστοποιητικά και ο κατηραμένος όφις

Η πάγια τακτική τής κυβέρνησης, σε οποιαδήποτε ερώτηση ή πρόταση που πηγάζει από την αντιπολίτευση ή σε οποιαδήποτε περίπτωση η ίδια βάζει τα χεράκια της και βγάζει τα ματάκια της, απαντά με όσα παίρνει ο άνεμος.

Με λόγια του αέρα κι όχι επιχειρήματα. Με ειρωνίες κι όχι αληθή στοιχεία.
Με κατασκευασμένες κατηγορίες κι όχι με πεπραγμένα. Αλλά όταν αυτή η πολιτική στρατηγική γίνεται προβοκάτσια, δεν αντέχεται. Ειδικά αν αφορά στα ζητήματα υγείας.

Όταν κατατίθεται ένα νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στο σώμα της βουλής να ψηφίσει, να καταψηφίσει ή να απέχει από την ψηφοφορία κάθε άρθρου ξεχωριστά. Αυτό δεν ισχύει όταν κατατίθεται για ψήφιση μία τροπολογία. Δηλαδή οι τροπολογίες δεν ψηφίζονται όπως τα νομοσχέδια, στο σύνολο και άρθρο άρθρο.

cebf cebcceadceb3ceb1cf82 ceb1cebbceadcebeceb1cebdceb4cf81cebfcf82

Ο κατηραμένος όφις

Τι έπραξε λοιπόν το κυβερνών κόμμα; Κατέθεσε μια τροπολογία με περισσότερα του ενός άρθρα, τα οποία περιελάμβαναν πράγματα στα οποία η αντιπολίτευση σε κάποια μπορεί να συμφωνούσε αλλά σε κάποια άλλα, να διαφωνούσε κάθετα. Με αποτέλεσμα η σημαντική διαφωνία να συμπαρασύρει και το επίμαχο άρθρο που αναφερόταν στην επιβολή κυρώσεων για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Εν ολίγοις σύσσωμη η αντιπολίτευση βρέθηκε τρόπον τινά σε μία κατάσταση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Διότι αν ψήφιζε την τροπολογία θα άλλαζε θέσεις σε μια σειρά σημαντικά ζητήματα.
Τούτων δοθέντων. την τροπολογία του νεόκοπου Υπουργού Υγείας Πλεύρη καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 κι ο Βελόπουλος. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. απείχε της ψηφοφορίας και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Αυτό όμως ήταν και το ζητούμενο της κυνέρνησης, η οποία δεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό αλλά πολιτεύεται με ποδοσφαιρικούς όρους. Ασχέτως αν στο τέλος της ημέρα η κοινωνία είναι που τρώει τα γκολ! Αν επιθυμούσε το κοινό καλό θα έφερνε το άρθρο 2 σε ξεχωριστή τροπολογία και φυσικά θα ψηφιζόταν ομόφωνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι στάθηκε απέναντι στην τροπολογία διότι δίνεται το αυθαίρετο δικαίωμα στον υπουργό Υγείας και τον υπουργό Εργασίας να επιβάλουν κατά το δοκούν με υπουργικές αποφάσεις τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κατηγορίες εργαζομένων (πχ οι ένστολοι που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων παραμένουν στο απυρόβλητο και η εκκλησία επίσης).
Το ΚΙΝ.ΑΛΛ., από την πλευρά του, εξήγησε ότι η τροπολογία είναι μεροληπτική απέναντι στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, για τους οποίους δεν προβλέπει αναστολή εργασίας.

kyvernitikos ekprosopos

Αντί να απαντήσει συγκεκριμένα η κυβέρνηση, διά στόματος του εκπροσώπου της, έβαλε μπροστά τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Μαζί του συμπορεύτηκε κι ο βουλευτής Λομβέρδος του ΚΙ.ΝΑΛ. ο οποίος διακαώς επιθυμεί να βρεθεί στην ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας αλλά διερευνά πως θα της μοσχοπουλήσει τη μεταγραφή αυτή.

Έκανε λοιπόν λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για έλλειψη ηθικής, τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνησή του είχε καταφύγει σε μία ανηθικότητα.
Και φυσικά όλο το μιντιακό σύστημα έσπευσε να καταδικάσει τον κατηραμένο όφι, την αντιπολίτευση.
Αυτά κι αν είναι καραγκιοζιλίκια…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ