Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Κυβέρνηση «Καφέ Αμάν»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κι εκείνα τα μαντέματα που είπε στον καφέ, ήτανε όλα ψέματα και λόγια του ντελβέ...

Πρέπει να είναι εξαιρετικά σοβαρά τα μελλούμενα για να προσπαθούν με χίλιους δυο τρόπους, να μας πουν τα μίντια τη μία και μοναδική αλήθεια.
Γύρω γύρω το φέρνουν το μέγεθος της επερχόμενης ακρίβειας, που έρχεται χαμογελαστή και αυτορυθμισμένη!  Αυξήσεις μαμούθ, αυξήσεις φωτιά, τσουνάμι ανατιμήσεων, συναγερμός στην αγορά, εκτόξευση τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης… Κοινώς «θα τον πιούμε». Αυτό μας προμηνύουν, με κόσμιο τρόπο.

Ξαφνικά η παγκόσμια οικονομία, από εκεί που ήταν ευλογία για τους οπαδούς της αυτορρύθμισης, που δεν ήθελαν κανέναν έλεγχο για τίποτα, γίνεται ένα πρόβλημα που «δεν μπορούμε να ελέγξουμε», σύμφωνα με τα κυβερνητικά χείλη!
Βλέπετε η εκτίναξη του μεταφορικού κόστους στην παγκόσμια οικονομία θα αγγίξει έως και 400%. Ποιος το περίμενε; Όσοι και όσες δεν μαθαίνουμε τις ειδήσεις από το ΣΚΑΙ. Kαι μαθαίναμε ένα χρόνο πριν από τα δημοσιεύματα της Guardian (για να μην αναφέρω την εφημερίδα Αυγή που θεωρείται όργανο του διάβολου…): «Ο κορονοϊός μπορεί να διπλασιάσει τον αριθμό πεινασμένων στην υφήλιο».

poverty

Αναφέρει ένα άρθρο: «Ένα κοντέινερ με προϊόντα ταξίδευε στις αρχές του 2021 με 2000 δολάρια κόστος. Τώρα δεν φορτώνει το καράβι αν ο ενδιαφερόμενος δεν πληρώσει 10.000 δολάρια. Η διεθνής τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι κατά 40% ακριβότερη σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς ενώ το φυσικό αέριο έχει ανατιμηθεί κατά 80%. Σχεδόν διπλάσια είναι η τιμή χονδρικής του ρεύματος, το ράλι στις τιμές των μετάλλων έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στον χώρο τής οικοδομής, κι η ανατίμηση στη διεθνή τιμή του καφέ έχει ξεπεράσει το 60%.»
Ενώ κάνει λόγο για κόστος μεταφοράς, κόστος καυσίμων κι ενέργειας και κόστος για δομικά υλικά, στο τέλος πετάει και το κόστος του καφέ!

Κοινώς έρχεται η κόλαση και το χειρότερο είναι ότι δεν θα μπορούμε ούτε καφέ να πίνουμε με άνεση. Στο κατακάθι τού φλυτζανιού θα βλέπουν οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι το πικρό παρόν.

463795547c4c0a42d83e232f8c5044a6

Τα ενοίκια είναι στο θεό, το κόστος ζωής είναι στο θεό κι ανεβαίνει κι άλλο. Ουσιαστικά μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι πρακτικά εκτός οικονομίας. Αλλά δεν τρέχει τίποτα…

Η πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ερευνών κοινής γνώμης Prorata, για λογαριασμό του Kontra Channel, αποτυπώνει μεν τη λαϊκή δυσφορία για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αλλά στη διερευνητική ερώτηση για τη δημοφιλία του πρωθυπουργού, το 44% απαντά πως τον συμπαθεί!

Κι ύστερα απορούμε γιατί στον αιώνα της επιστήμης, ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών αρνείται να εμβολιαστεί επικαλούμενο σημεία και τέρατα. Βλέπετε σκοταδισμός, φιλελευθερισμός και Μητσοτάκης πάνε αγκαζέ, ακόμα κι αν φαίνεται να υπάρχει εντός του τρίπτυχου μια αντίφαση.  Το αλαλούμ τού νου να ‘ναι καλά που αυτορυθμίζει την τρικυμία εν κρανίω.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ