Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Σερβιτόρα: Και μεγάλη τιμή τής πρέπει

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η υπάλληλος που υπήρξε το αντίπαλο δέος της αστυνομίας

Τελικά η καυτή πατάτα στο σώμα της ΕΛΑΣ δεν είναι τόσο το γεγονός ότι επώασε, περιέθαλψε και στήριξε την Χρυσή Αυγή (και ακόμα στηρίζει), αλλά τόσο πόσο εκτεταμένα αργυρώνητη κι εξωνημένη είναι. Πρόκειται για ένα σώμα αρκετά κακοφορμισμένο. Αυτό ουδόλως μας προέκυψε τα τελευταία χρόνια, απλά σήμερα φαίνεται να ενεργεί πιο απροκάλυπτα.

Ας παρατηρήσουμε τον συλληφθέντα αστυνομικό της Ηλιούπολης.
Ας δούμε την άνεση με την οποία  διαφημίζει τη δράση του μέσω των προσωπικών του social media. Καμία στιγμή δεν ένιωσε καν την ανάγκη να χρησιμοποιήσει ένα nick name. Νιώθει τόσο σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει που δημοσιεύει διάφορα επίμαχα βίντεο, καμαρώνοντας μάλιστα για την ιδιότητά του.

ilioupoliastynomikos

Το διατύπωσε καθαρά η δικηγόρος του θύματος. «Ο τρόπος του σημαίνει ότι ένιωθε πως η υπηρεσία του τον στηρίζει, ότι δεν κινδυνεύει από κάποιον έλεγχο. Όταν ένας αστυνομικός συμπεριφέρεται ως προαγωγός με το όνομά του, την ιδιότητά του, με αυτό τον τρόπο που βλέπουμε από τα βίντεο μέσα από τα δικά του social media, υπάρχει πρόβλημα με την υπηρεσία του». Αυτό επικυρώνεται από την αντιμετώπιση που ακολούθησε.

  • Μήπως ήταν μία κακή στιγμή ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε τις πρώτες κρίσιμες ώρες απέναντι στο θύμα η συνάδελφος αστυνομία;
  • Μήπως δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης ο δράστης, όσο η αρμόδια υπηρεσία αρνείται να δημοσιεύσει -βάσει νόμου και ως είθισται- το ονοματεπώνυμο και η φωτογραφία του, προκειμένου να αναγνωριστεί από άλλα θύματα;
  • Μήπως τυχαία διέφυγε ο ενοχοποιητικός υπολογιστής του δράστη, με τηλεφώνημα που έκανε από το τμήμα όπου είχε προσαχθεί, σε συνεργάτη του;

Ομερτά και… διαφυγόντα κέρδη

Τούτων δοθέντων είναι φανερό ότι το σώμα της ΕΛΑΣ χρησιμοποιείται με ένταση ως παραπέτασμα παράνομων ενεργειών. Ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό ενδίδει σε πάγιο χρηματισμό (μιλάμε για τρελά διαφυγόντα κέρδη από «υπηρεσίες εκτός ή εντός υπηρεσίας»). Ο τελευταίος που έκανε λόγο γι΄ αυτή την κατάσταση βρέθηκε καρφωμένος με σφαίρες έξω από την αυλόπορτά του.
«Υπουργοί, κυβερνητικοί, επιχειρηματίες, απόστρατοι κι εν ενεργεία αξιωματικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες, εκκλησιαστική κοκ. Βρώμικο χρήμα, δολοφονίας, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κ. και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι;»… Λόγια του δολοφονημένου έμπειρου δημοσιογράφου στο αστυνομικό ρεπορτάζ, Γιώργου Καραϊβάζ.

sintagma viasmos antidraseis 6 e1559758359786 1200x630 1

Το δια ταύτα: Όλα όσα έγιναν στην «υπόθεση Ηλιούπολης», από τη λύτρωση ως την έμπρακτη άμεση στήριξη του θύματος, οφείλεται αποκλειστικά στην «σερβιτόρα». Αυτή ήταν που ενήργησε ως προστασία του θύματος, αψηφώντας πιθανές συνέπειες. Αυτή ως αλληλέγγυα δήλωσε στο θύμα παρούσα, την έκρυψε, ειδοποίησε δικηγόρο, την πήγε στο τμήμα. Και όσοι όσες πήραν τη σκυτάλη συμπαράστασης, αστραπιαία πυροδότησαν την κοινή ενημέρωσης προκειμένου να μην κουκουλωθεί η υπόθεση.

Δεν θα ήταν δα και η πρώτη φορά. Θυμίζω πως όταν συλλαμβάναν μέλη της Χρυσής Αυγής για κακουργηματικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, πριν μεταβούν στον ανακριτή τους άλλαζαν μπλούζες προκειμένου να μην φανεί ότι φορούσαν t-shirt με το σήμα της εγκληματικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια της ενέργεια.

Και πολιτικές συγκαλύψεις...

Δυστυχώς δεν μας έφταναν χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα… Την κυβέρνηση να δίνει κατά το δοκούν άλλοθι. Ας θυμηθούμε τον κ Γεραπετρίτη, που πριν λίγο καιρό δήλωνε πως δεν ήθελαν να ρίξουν στα σκυλιά τον κ. Λιγνάδη γι΄αυτό και δεν τον κατονόμαζαν. Χθες λοιπόν επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του σωματέμπορα που κακοποιούσε και εξέδιδε τη 18χρονη από την Ηλιούπολη, για να δικαιολογήσει ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία και η φωτογραφία του στη δημοσιότητα για να αναγνωριστούν και από άλλα θύματα.

Κατά τ΄άλλα μην ξεχάσει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας να αυτοθαυμαστεί το βράδυ μπρος τον καθρέφτη του, καθώς θα βουρτσίζει δόντια πριν πέσει για ύπνο… Αφού προηγουμένως διαβάσει την πρόσφατη Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που είναι ντροπή για το υπουργείο του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ